終於有! Community全季4月1號Netflix上架

225 回覆
41 Like 3 Dislike

Netflix has sealed a multi-year, non-exclusive global deal with Sony Pictures TV to start streaming all six seasons of the fan favorite comedy “Community” starting April 1. As part of the deal, Sony has also extended its license with Hulu for the show’s entire 110-episode library, but now on a non-exclusive basis.

由中學追到大學,當時睇完覺得自己對一套劇比身邊任何嘢更有歸屬感,
我只可以話Community係我睇過最好睇嘅sitcom
條女好撚正
最尾兩季真係 唉
一直sub開amazon其中一個原因就係為左community
好正
6 seasons and a movie
最鍾意頭2季

後面d劇情太暴走
就算睇得明佢玩緊咩reference但都唔覺得特別好睇

欣賞編劇既心意, 但真心笑位少左好多
頭兩季係巔峰,玩流行文化reference玩得夠哂新鮮感,但最出色係寫Study Group 7 人組嘅關係同各自嘅性格弱點,顯得Community並唔係一部單純有玩味嘅sitcom咁簡單,觀眾真係會對呢班人有共情
第3季就玩concept episode最純熟,8-bit個集、Pillow Fight個集、平行時空個集(好有Rick and Morty影子),引人入坑可以係呢季搵
第4季轉咗showrunner就睇得出少咁啲嘢,好多時候都走返一般sitcom路線,jeff's dad條線明顯浪費咗,成季都無以往跳脫嘅節奏感,唔係差(因為仲有常註編劇補救),但不論對白情節都同其他season係有少少距離
第5季認真係有少少疲態,但因為集數少都仲保持創作水準,主要都係玩concept episode係好睇,但去返日常情節嘅集數就相對失色
第6季就比較慢熱,因為搬咗去yahoo播自由度大咗(每集差唔多半個鐘),相比以往幾季嘅節奏真係放慢咗,玩多咗啲無厘頭gag,好彩gay dean個集開始pick up返個節奏,不過都feel到劇組係想完咗件事 (新角色Frankie好夾Study group,可惜得一季貨仔),series finale已經將meta去到最盡,亦將Jeff Winger呢個角色埋個靚尾,最感動係睇到最後一個位可以feel到Dan Harmon同各位human beings對呢套劇嘅感情
只希望呢次netflix首播有得爆紅,可以順理成章開返個電影版
真係J咗唔少次
呢套真係好好睇
希望netflix會拯救佢地幫佢地開戲

有了
睇完season 4可以停
條女咩名
當年出就一次睇哂s1-s3
Annie 好正
又大波又靚
https://www.youtube.com/watch?v=3MA2oEBGQ2A
The biggest lie in tv history
正想開po慶祝一下
我係netflix等左好耐終於有得睇
呢套劇真係除左breaking bad, prison break外我認為最神既劇
教識左我好多野,而且好少睇劇睇到有種一家人既感覺
仲好記得最尾其中一集係叫fans唔好太沉迷,所有電視劇都有ending既一日,呢下我第一次感受到第四面牆打破左
希望netflix依家係試水温,遲下拍movie
幾時有it's always sunny in philadelphia
依家個樣成個阿嬸咁
jeff同chang最近開左個podcast叫darkest timeline
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞