[有養寵物入]唔好去NPV睇獸醫

35 回覆
22 Like 1 Dislike
下一次睇獸醫一定要問佢list清將會做咩程序 比咗錢後張單要有做咗嘅程序
有任何失誤係可以投訴
真係好多謝你提醒同埋下次真係會小心啲
去過一次以後都唔會去
隻貓本身心臟有事,聽個fd講npv某個醫生唔錯就book左寄哂資料比佢
準時去到等左個半鐘先到都算
D資料原來佢睇都無睇到先火滾
電話到明明講清楚哂咩事同姑娘主動話拎資料既
全部人都係hea做咁
樓主節哀順變.
其實有無做到手術?我隻狗果陣都係NPV做,
朝早放低,佢地叫黃昏先黎接佢.
記得有問驗唔驗血,我阿媽想唔驗我老閪都要驗

另外素衣你話果個林醫生係唔係單字名?
如果係我一家動物都係睇佢,
醫生同佢個護士都好好人又有禮貌
最緊要細心,所以每次等好耐都無所謂

不過之前隻貓出事睇急症,個男醫生真係麻麻,
響診症室煲煙診病,一入去煙味大到,
咁我次次入診症室都唔關門既,因為平時護士妹妹會響出面入黎關門咁,
果次我無關門個男護睥9我然後大大力"板"門,痴線!
結果隻貓留醫最後死埋...
我媽去收屍D職員淡淡然咁話響入面,
我媽收拾緊出面D職員響度講笑哈哈聲,
唔係要佢地一齊喊不過感覺真係好難受
所以遇啱一個獸醫一定要一世MARK死佢
應該唔係,林_知女醫生,J字頭英文名
好溫柔果時提點我好多

巴打呢個經歷睇到喊左比我真係頂唔順..........
貓貓果時咩事?
好獸醫真係值得MARK一世
你讚果位我都有見過佢名牌,又多個選擇
隻貓血係糖過低。
果期我老豆入左療養院(依家好番好多),成家日日探病忽略左屋企班動物,三隻貓相繼傷風,因為book唔切位,分別同左兩隻老d嘅貓睇左先,跟住一晚探完病返到屋企隻貓喘哂氣,就即刻同佢去npv睇急症,原來因為食野唔夠份量(佢無胃口咁我媽已親手餵食),平時打開既血糖針比例重左,血糖過低好危急要留醫。之後每日都有護士打黎話佢氣喘但有食飯,咁我地都鬆口氣諗住識食飯就會好,護士叫我地去睇佢但我地真係無時間因為要去探老豆,點知就一世遺憾,第三日打黎就話佢死左喇,唉~
可以試下,畢竟都幾年前,唔知依家仲會唔會咁有熱忱畢竟見npv做野真係好忙...希望唔會害到巴打你d動物仔
但以前佢真係好好,比左好多信心我呢個養貓新手而且姑娘都幾好人,絕育後果晚隻貓有d喘氣,個姑娘勁惡兇我即刻帶佢返去睇,我覺得幾warm

唉,咁屋企人同寵物同時有事,又真係難免……巴打都唔好太傷心,錫多d屋企依家既貓仔狗仔啦 唔好留遺憾
其實我覺得NVP收費都算均真,好唔好就見仁見智。事關我3個星期前先帶我隻貓貓去做絕育,入手術室之前個職員都有問我幫唔幫貓貓驗血。可以簡單驗同驗埋肝腎,佢話驗完有咩過敏會講返比主人聽再決定進唔進行手術。同埋手術前後嘅注意事項都講解得幾清晰。除左呢樣,因為貓貓絕育完返去好少痾尿,屋企人打左返去診所。醫生有打返比我,仲問我啲follow up情況,講左成十分鐘。我覺得服務態度真係無你講到咁差.....btw我個日放低左貓貓之後,佢話做完手術通常下就5-6點接返。.有樣嘢唔明,你話診所叫你1點左右接返,係咪根本無做到手術?同埋我交低貓貓個陣係連埋貓袋架,個個都係連埋貓袋......我諗係貓貓太緊張有應激反應導致腹膜炎個類情況,所以會嘔白泡,抽搐等等。唔排除係會有醫療出錯,呢樣真係講唔埋。非牟利都唔容易架.....大家仲會唔會去睇我就唔評論啦但so far睇左咁耐我覺得唔差最後貓貓rip
[/quote]可以試下,畢竟都幾年前,唔知依家仲會唔會咁有熱忱畢竟見npv做野真係好忙...希望唔會害到巴打你d動物仔
但以前佢真係好好,比左好多信心我呢個養貓新手而且姑娘都幾好人,絕育後果晚隻貓有d喘氣,個姑娘勁惡兇我即刻帶佢返去睇,我覺得幾warm

唉,咁屋企人同寵物同時有事,又真係難免……巴打都唔好太傷心,錫多d屋企依家既貓仔狗仔啦 唔好留遺憾[/quote]

希望好醫生護士永遠都咁好啦.,佢地果度真係好忙
多謝你安慰,寵物死左真係好傷,需要時間去適應,
願樓主早日振作
麻醉藥過敏係冇得check…打左落去先會知…同打貓疫苗會否過敏既道理一樣…驗血只係驗佢身體適唔適合做手術&有冇隱性心臟病(有的話就唔可以做)…隻貓係過敏的話去邊一間做都係會過敏,了解多啲先去怪責人地啦...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞