【武漢肺炎】原來Trump唔再講「中國病毒」係因爲中國挾持藥物生產線做人質

231 回覆
690 Like 21 Dislike
好撚癲
無訂單係無用
撤十年都未撤完,仲不斷有新流入
覺得連任難啲
果陣製造業係美國
問題唔係做唔做到,係量嘅問題

高級藥本身唔會大量生產,所以產能有限
問題不在於技術,在於產能

到有需要嘅時候會變咗要多啲時間做產能轉換
等睇美國表演變做生産大國
二戰可以一星期推一隻航空母艦落水
trump已經講咗 全世界都知Chinese virus
今次應該會輸了
會變大豆咁畀中間人賺一筆

如果要再大力啲打嘅,雙方又為咗令對方更快死就減少出口,令中間人無貨賣
(咁樣打國內民情會更加反對,所以上次美國唔會咁打,呢種手法對獨裁國更加有利,而中國為咗保住GDP都唔想咁打)

但自己手上啲貨都會蟹埋,咁就只可以靠內需去減少蟹貨,最後睇吓邊邊會頂唔順先
支那人死 連支那都唔在乎

佢今日死得人少咩
藥廠會屌尻美國政府……
咁「士農工商」,一開始就知商家最賤
走前左幾多千年﹖
平仔攬炒咗美帝同歐洲既傳統強權

依家變成倒後跑比賽,邊個倒退得最少邊個贏,賬面上的確支共有機會拉到同美帝嘅國力差

但問題係,依家復到工都唔會生產到全球最想要嘅嘢,結果支共都係爆炸

歷史上世界第一俾第二追平之前十成九會打仗,仲要依家排第二個個經濟就爆又冇咗個市場,都幾肯定係打仗嘅先兆

分分鍾2020之後北半球霸權衰落變成南半球主導個世界,或者印度成為最大贏家
大佬,早排先話搞,當你有廠房set機都要搞一排啦
你睇佢地啲國民都成日有種我比錢你賺 我救你既心態就知領導個個點諗 但點知現實係我買你賣 我死你死 唔存在我爆完可以復工 你死你事
你唔覺西方條戰線開始統一對準中共咩?
遲啲調查,查到邊個消滅過證據嘅
立即判決
但呢下侵侵又真係跪o左
龐大生產線,要好耐先徹到,唔係徹篇文咁易
但更有可能先發生o既係
老美國民未必放過侵侵

侵侵捱唔到o既, 想唔放過老共都未必做得到喇
我地班前線手足幫唔幫到手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞