[突發][有圖] 手帶 App 的命運被孟加拉人操控

470 回覆
876 Like 13 Dislike
睇唔明不過推咗先
佢都唔係回應你呢個 post 嘅 code injection 問題
間狗屋封到實一實但係可以截劫出入車輛
係間狗屋封到實一實但係《驚察通例》其中一章竟然要引用某某街坊會嘅會章
有啲咩事告都告唔入
香港私隱條例好落後 1995年實施 廿幾年都無reform過

1. 資料控制者(提供服務嘅公司)唔係條例規管範圍(政府係資料使用者)
2. 冇強制規定資料使用者通報個人資料外洩事故
3. 冇問責準則同相關私隱管理措施
4. 冇剷除個人資料權 (Right of Erasure)
5. 冇反對資料處理權(除非個人資料被用作直銷活動) (Right of Object)
6. 冇核准行為守則規管司法管轄區之間的資料轉移

都係果個邏輯
當見到政府仆到出黎澄清冇呢件事
咁就證明樓主你講件事係真確
Oish
岩啊,好多方面都好落後

話唔定係我被人拉先
個回應真係笑鳩死行內人,而家唔係話你用邊個cloud storage,係你用緊個library有伏呀on9
何謂 Frontend 何謂 Backend
政府識分未

樓主講法正確

而且政府垃圾到用開源唔俾錢都算,重要由得個JS控制權係一個外人手上
睇唔明, 照推
創科局用幾億開發就係開發D咁既野
係啊
已經改走晒
modernizr, jquery, bootstrap 都唔用offical cdn

香港it
好可能判比支那人炒散寫
比起呢個漏洞, 你手機要放權限第三方去讀取手機資料,位置, 仲大鑊啦
應該係個vendor d developer貪方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞