[突發][有圖] 手帶 App 的命運被孟加拉人操控

470 回覆
876 Like 13 Dislike
唔識但係推
但係要連手帶
要 Bluetooth GPS QR scanner
話咩用環境數據判斷 user 有無走嚟走去
我斷估會 scan 埋周邊 Wi-Fi ssid 做對照
仲好似間唔中會叫 user 自拍

睇新聞話手帶上有 QR

我斷估應該係 Initialize 嗰陣 scan QR 對應 Bluetooth MAC address
之後間唔中為咗確認你部手機仲喺手帶範圍內就用 Bluetooth link 番手機
始終 QR 好易 copy
Bluetooth tag 較難 duplicate
吊哪星 政府d security真係0 ,source code scan都唔做 呢D洗乜自己睇 一掃就掃到晒出黎 低級錯誤 利申 info security
成日見到沙盒 想問下如果我係github down code落黎開沙盒run 係咪比較安全?定係沙盒其實都唔安全
唔識it 留名學野
仲話係科技港判外判比人做屌你老母政府
淨係initialize先有得scan qr
activate咗之後每次sign in都要用bluetooth detect張紙
張紙哪有bluetooth 真係只係防到水嘅紙嚟
可能諗多咗
純粹係寫果條友hea做就咁copy and paste
收貨條友又咩都唔識就咁比佢出街
push
政府思維:都話500億係個好小數目,下次會改用中國政府提供的Kit
手帶咪要有 bluetooth 裝置,有冇手帶實物睇吓
記者朋友, 下次記者會問問局長:

驚唔驚有人影低自己手帶嘅QR code,
電話放屋企, 叫屋企人定時定候影返個QR code
跟住就可以神不知鬼不覺着件外套出街

保證全香港啲人即刻明晒
香港市民真係有用過垃圾政府好多。
無民主就係咁既撚樣,你話打冧獻世派係幾重要。
其實件事好撚恐怖
希望推上報
HK no IT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞