勞力士無止境 (Rolex/Tudor)討論區 28

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
講真嘅
炒價入手係無問題
自己舒服就得啦

但我提醒一下
當個市向下行,第一批當災嘅就係炒價入嘅朋友
你諗下11-12萬入batman果d
而家9萬尾

當然,你話早買早享受係真嘅
以上面個例子計
早幾多先值果2-3萬呢
呢點就個個唔同睇法喇
如果係有錢佬,果2-3萬跌都跌咗嘅話咪OK囉
但我自問窮撚好care
炒價我入過
折讓價我都入過
公價我又入過
我只在乎自己果一刻覺得值唔值有幾喜歡
無他既,有人睇果幾萬大過天
有人幾萬買喜歡

唔洗叫我炒錶狗
炒錶狗搵果d唔夠我正行搵得到

利伸:已唔多玩勞,之前已放左大部份,只留左兩隻勞,而家只係patek AD正價排
炒勞無咩興趣
我都唔信佢地無一樣野無試過俾超過 official price既價去買
有價無市 個個就唔叫市價
市場會調節返 除非係d 好罕有既嘢姐
但勞力士明顯唔係
佢係其中一條煩過豬x嘅煩膠
可樂正呀
從來唔覺d水貨鋪賣緊市價
街過兩個街口差千幾二千
根本只係搵緊水魚

再講
AD走後門貨就已經影響緊個市場調節
而家擺到明唔係正常調節
只係試水溫睇下可以炒到幾高
算啦講嚟晒氣
個個人價值觀都唔同
鐘意又負擔到就入啦
呢個真
係唔係都話人錶佬真係
市場一向有求有供
個環球市要升要跌
都唔係喺度屌兩句就影響到
如果得,個樓市晨早冧人人有私樓住啦
個d 真係水魚價黎 無睇開 唔討論

你上fb 睇下 私售 個d 就係水貨市價啦
或部分錶舖
條友係癲
一,你屌完有效果你咪屌囉
二,人地用自己錢買野都要俾你屌?
你仲惡過共產黨啦
黑十
二手當7蚊
呢個真,自由就係咁樣,我哋可以互屌而大家都會尊重
點會冇效果,炒價都係啲炒狗吹出嚟嘅啫,我哋都可以吹跌
其實人地9up講句炒狗,你唔係既自然唔會有咩感覺

人人都可以唱好唱淡

正常係輸錢先會有感覺。。。
咁錶呢D"Luxury item"無可能用樓同口罩來比既
樓同口罩係民生必須品 錶呢樣野從來都唔係必須品
你無錶唔會死 但無樓同口罩係直接影響你生存機率 不過果班仆街到而家都仲係大搖大擺
又互屌
討論區唔係互屌區,我諗大部分呢度都係想買或持有,屌炒狗好喇!總有人會食炒,有人就等正價冇咩好嘈 咁討論下價錢算啦
Btw, 唔好笑人有錢無錢無budget,呢區大把大錢巴打
係影響正常討論啊 傻豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞