豫豐花園定嘉湖山莊?

308 回覆
7 Like 40 Dislike
其實都係想投資租比人,400幾萬係咪荃灣會好過大西北
滿名山 有咩好

住依d 你無車唔洗諗啦

車位租金4600 買就2.3m
管理費就4.5一呎

就講依2樣都難搞啦
原來做地產
唔怪得推 滿名山 wetland 珺瓏灣啦
屌你老母 等我仲真心覆左你一下
越諗越嬲

屌你老母叫人買珺瓏灣
朗屏站D新樓好似幾靚又方便
傾滿名山
你要最好view 就一定係近公路 一定嘈
就算佢有穿巴 其實你住到依個位 你部車係必需品黎
例如豫豐花園咁 夠有穿巴啦 但你無車根本唔諗

無車既人 買咁偏 一係上曬頭貪新樓 一係傻既
講緊車位+500呎管理費 7000蚊左右一個月wo
我係屯門租緊個車位講緊2200 私人屋苑

而且滿名山 依家直頭跌返錢一手價 輸手續費
唔好講低水 依d叫無升值潛力
你可以簡介下 係屯門 4600一個車位 有咩咁抵
投資角度又好難講,睇短期定長遠
荃灣而家放租比人一定值啲
但始終佢係舊區,好似已經飽和又無乜新發展項目

相反啲後生結婚市區樓又無人買得起,開始移入大西北
雖然而家租比人唔值錢
但唔知十年廿年後會唔會升值

利伸 唔識,鳩噏
因為地產商只識起樓
Civil野識條鐵
政府聽哂佢話就死得

成個東九簡直係利益輸送
嘉湖無新基健都會升,但長遠有新基健先會升值,所以我都睇好屯門
滿名山朝早比哈羅啲家長車塞死曬啦
嘉里唔可以買一手樓 溢價太高 現崇山就係活生生嘅例子
你答到我點解決 4600蚊 車位既問題未

買得個600萬樓 4600車位 死撚得啦
遲下洪水橋發展
最近就係天水圍
我又唔咁睇
長遠大西北一定會有CBD 會多左人黎返工
同意你講屯公青公死症
但大欖唔同,佢設計本身就係一條直線,安全系數高過屯公好多。就算同樣咁多車流,意外率都係唔會有屯公咁高。屯公太多彎又上上落落,呢個先係死症,唔太關車流量事

所以我都由屯搬元,舒舒服服strong hold等收成
補充一點
西鐵巴士早繁有太多capacity由九龍北行入大西北未用盡,絕對撐得起一個CBD
而且新界西北人口已達220萬(1/3個香港)
港樓 只要你唔買d 又偏僻 銀碼又大 既單位
sh 既話 18區邊區都無得輸
先唔講大西北可唔可以成為一個CBD
依家第二第三個CBD 仲排緊隊連沙都未倒落海
幾時等得到第四個CBD
呢個我可以100%肯定係AA狗黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞