新笑傲江湖M

292 回覆
7 Like 53 Dislike
巴打,我無乜野攻擊性,只係想論述返一d事實同觀點,俾大家清晰地睇,你地做唔做我都唔在乎。

只係想問一句,你坐低諗清楚。

理論上,係理論上。

我地交稅,係交係香港政府,定共產黨?

係香港政府。

而理論上,香港政府既稅收,又點解你覺得係益左中共?

理論上唔會,但實際上會

因為有林林種種既大白象工程,貴價東江水,etc。

所以我地要反既係,反對將稅收間接輸送俾中共
而唔係反交稅
其實你自己唔做,真係無必要去質疑人地有冇做

你無心去做,自然覺得無可能

正如呢隻on9 game咁,唔download,唔課金,一d難度都無

但你係做唔到,所以你理解唔到
咁呢次你都啱既,我錯

你住係香港,我都一樣唔撚當你係香港人
我有邊句叫你唔好玩?

我只係講緊大家諗法上既分別係邊

你要點洗你d錢我唔會阻你

而同樣,我地要點樣洗自己既錢一樣有自己準則
係,我只係一個普通人。

所以我只能用我普通既方法我選擇一條普通既路去對抗中共,就係咁簡單

政治上只係識皮毛就唔好講野,呢個概念真係一個獨裁國家下產出既傻鳩會講既說話
學你話:我地就係要談及政治,你又吹鳩得我漲咩
我唔係有咩超凡見解,只係一個好普通好簡單,大部分人都知既野。
講黎講去得3樣野:
識皮毛
打飛機
傻鳩

好有腦,好聰明。加油
都預左同藍紅絲講野,除左謾罵之外,你唔會聽到佢有任何論點。

習以為常
你點話我無乜所謂,反正你講黎講去都係:
你唔識
你on9
你無腦
你傻鳩
少d斷章取義會顯得你無咁低級

我係講緊個問題係:(除左謾罵外),無論點

而唔係(有謾罵)
我講緊既係,屌人都要搵個point黎屌。淨係一堆傻鳩傻閪無腦既字眼,係毫無意思。我唔介意你屌我無腦

隨便你啦
淨係聽到你話:入黎搞屎棍人地屌鳩你仲要搵論點?

就已經知道你根本諗唔到有乜好講
俾心機啦
明白上面巴打講法 亦都尊重巴打平時衣食住行盡量唔好益支共既態度
所以依隻驚都係課幾千算 平時我幾皮咁掉落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞