(26)電單車交流區[57]

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
其實你等前車行左一兩個車位先起步 拖遠D距離 咪唔會有你個問題囉
落斜起步使鬼比油咩 慢放極力止咪得囉
呢樣好緊要,即係俾多啲時間自己執生
考試最緊要掌握個節奏 又唔趕時間 比多D時間自己慢慢做好每個動作先可以減低肥佬風險
唔同架, 吊極力子即係啲gear未咬實, 又點俾到咬實左既速度呢?你自己試試感受下
不過你落斜唔好俾大油呀喂
早幾個post吹sv無人理我
話說我都想出部x版但考車肥左
如果而家學牌出又練唔到8字又做灰姑娘好似好on9
出事嚟講都係
學牌出07

添多少少09 三缸
原來第一日, 咁慢慢摸下啦, 唔洗手急.
有冇巴打著過呢件野? 保護性大唔大?

https://www.alpinestars.com/roost-base-layer-top
咩車?
新觀駕 我學車都係揸佢

多D練習短距離開車停車 做到完全唔會甩腳為止
KTM世一
舊觀駕多數常樂街 不過好多野注意 eg 對頭車 泊隔離嘅車
我沙駕出身 轉考九龍練咗幾次咁大把 經驗唔多 同埋我懶 大部分時間都係行2合1線

我見有人入常和街打平八 不過都係學禁 有人去樂富連斜八 不過我覺得太遠

斜路開停就簡單啦 天光道又得 常盛街又得
Sv性價比例講其實好高 一部忍4都6萬幾 加多dd就有部sv 其實有得諗 新一代既公廁
真正既懶係沙駕到尾.
天光道又要揸出去練車真係攰.
同埋住新界東去沙駕方便好多.

果陣我FD話樂富練係好啲, 如果樂富OK敬德街應該無問題.
不過常樂街就可以多啲人一齊練
你估我唔想沙駕到尾咩 我可以行去上堂 但出面重考快期實在快太多

依家反而慶幸自己唔係1 take pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞