特朗普:必須保護美國內的亞裔社群,爆發疫情不是他們的錯!我們要一起團結!

251 回覆
1025 Like 8 Dislike
白左可以收皮
全部都係東亞病夫 分黎做乜
支那的錯
retweet 先得
同個墨西哥朋友睇新聞,有個黑人記者問侵講Ku Flu or Chinese Virus 會唔會係對Asian 群體嘅racism,我笑咗聲之後,

個墨西哥朋友本來好憎侵(Mexican wall),但佢睇睇吓都屌咗聲,「哇個記記講乜,Asian 唔等於Chinese囉」
下一步正名做ccp virus
一開始用, 社會班支諜起風搞唔成, 依家用就名正言順
美國亞裔都係次要敵人?你係咪弱智
反中還反中,咁人地喺爆發武漢肺炎前就已經住喺果邊,你歧視佢打佢一身趕佢走有乜用?
其實同黑人一樣
最終都係白人至上
應該改口叫ccp virus
捉撚哂班支共諜入關塔那摩監獄
一邊話Chinese virus 用字racist
一邊見當街見到asian就打鳩人
左膠會選擇性失明失聰失憶
你估個個國家都係好似香港咁單一種族主義?
講得啱
push
明明篇嘢係講緊亞洲人,侵侵明顯講其他亞裔係受害者,你班人要打嘅係CHINESE,唔係ASIAN,ASIAN唔係CHINESE。所以侵侵嘅意思係境內嘅鬼老,要打都係打柒啲支那人,日本啊、韓國啊、台灣啊等等千祺唔好打。
呢種先係真正racism
最大問題係係外國個班華人自稱chinese
你問下移民左個堆香港人佢地咁多年係鬼佬面前會自稱hong konger定chinese

佢都知Chinese大L鑊
所以去到美國要自稱Asian
班white trash不嬲都係歧視你地asian架啦
你以為佢地爭取種族平等真係真心架?
咪又係因為有我地白人你班asian同黑鬼先有今時今日既地位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞