召喚揸mini cooper既巴打

799 回覆
23 Like 13 Dislike
岩岩入坑,F56
想換軨。
如果換16吋,下年過車檢會唔會過唔到?
另外想問車尾米字國旗尾燈,有無人換左過到車檢?
竟然換番16寸 btw one 好似原廠都係16寸,所以應該唔會驗唔到車
推下先
未楂過 F 不過楂過R53 同 R55 兩架都S 都好有換16吋既衝動 R53 行17好定又好grip 但慢車軚又重同感覺太穩陣 pick up 有少少遲鈍 R55 更好力 但避振有太硬日常用有D難頂 好想試下兩架換16吋厚返少少軚加輕鈴應該會好正
想問F56水箱水。係邊有得買?hkmi c fu 叫我番原廠買。。要幾錢架大概?
換偈油, 油隔果D係咪應該去車房換?
定巴打你地係自己換?
因為著左SERVICE 燈, 諗緊係咪要換

利申: 2013 R60
車房 r60巴打
有無人整換過 mini 雞比位? 一般車房幾錢?
入坑初報到 2010 50年版Camden
有冇巴打可以介紹車房一條龍做保養驗車
換偈油油隔果d (兩千五做唔做到
(btw 有無人試過shell / esso 換油服務)
唔熟路驚畀人水
clubman對雪櫃門幾好J
好過癮
代驗車千頭至中

換油貴極都係千中
DKLM, bonnet 比石仔打凹左同甩油,大約五毫子咁大

有冇師兄知道邊道可以整返靚佢?

P.S. 我嗰部係F54 non-S
P牌睇中部08 non s r56棍 40k左右, 買唔買得過,定真係要上S, 上s就預要貴多30k
留名
想問$1500 換偈油加油隔是咪貴?
睇下咩偈油 油隔買正廠一舊水左右
求問 07年 r53 non-s有冇咩parts特別易壞
07年無R53
R53 得S
sor 係r56
🤔 水泵水膽,引擎漏油
non S小d野壞,主要都係跟下油水路
不過要小心d爭口,食偈油噴煙都常見
thanks
未考到牌留名
睇緊棍仔R53
想問下各位師兄Gen 1 Cooper/Gen 1 Cooper S/Gen 2 Cooper分別大唔大,見有架R56 non-s 價錢唔差又幾靚仔,但係又驚無Supercharge/turbo會慢吞吞
R60s 報道
有無師兄有裝車機大面板?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞