2020 HKU Taught Master (3)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
係呀 叫我accept佢個recommendation
distance learning點會同外國畢業一樣
應該視乎學校、program
我有興趣呢個係講明張cert一樣
功利來說,我覺得係抵嘅
實際學習來說,可以同老師、同學面對面交流係好寶貴嘅~同埋學習吓人地文化
而且未來老闆問起果邊生活點,會口啞啞囉

Transcript個啲係咪之後先upload? 填完form俾左錢都唔見有
Thx c打 咁你有冇send referee report ?希望收到offer
有呀 搵咗uni 2個prof做referee
Interview 嗰條友唔一定會check 架嘛。
過得幾年個program 執咗鬼知遙距咩
寧願讀遙距啦
我同事Lingu grad 都是HKU taught master
我問埋以前professor,佢都話讀遙距...
我思考過之後,覺得放工唔洗同人逼去上堂、唔洗同NDS一齊lecture、唔洗聽個老師廢up(如果教學技巧欠佳的話),都吸引嘅
我呢科主要都係寫paper,讀完bachelor都有返咁上下自學能力
最擔心係 自律問題,同認受性姐
唔係好明你個例子想表達咩意思
即係好多非三大用HKU MA洗底?
去學術評審局問吓?

樣樣嘢都可以上網,寧願遙距個exposure 唔同啲
多謝你啊!我之前都無聽過呢個添

尤其而家呢個時勢,如果我想9月開學,本地大學都唔知會點,又唔知會唔會再爆
與其睇片,都係自己睇readings算
我就聽過一樣嘢
如果已經拎咗個qualification,可以拎啲cert 去評審
如果唔係PGDE / 專業資格,其實冇乜所謂認唔認受。上網睇番間大學排名就得啦。如果campus based and distance learning 間大學話啲cert 一樣,都可以查吓認受性一唔一樣。

local u masters degree 就真係好多人有咯
吓 美甲post都見到呢個group
呢度講讀書啵 咁奇怪嘅
hidden agenda
我報左咩都收唔到
Yes, LLM arbitration PT offer
有冇人知坊間對MsBA認受性係點樣?
有冇人知ECom IComp點交文件?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞