做過ACL, 半月板手術既入一入黎

68 回覆
2 Like 0 Dislike
我掉返轉咁睇 其實練得密d
勤力做好物理治療
你唔使理打唔打波
因為你都會recover返好
所以呢個真係好重要
如果手術仲有d時間先做
建議術前做好d先開刀
因為個recover差好多
搵容樹恆教授啦
港隊都係搵佢開
其實你地做咩運動咁激烈搞到咁大獲?
兩次都係踢波
搭單問 有無人試過做完手術後一年都未完全伸直到隻腳? 重照過mri醫生話傷口生咗舊(息)肉導致伸唔直 要再做多次手術清除 有無巴打試過呢個情況...
你好呀 我前兩個星期斷左ACL
想搵容醫生 想問你個陣做左幾錢呀
我而家都好徬徨
我而家都好徬徨
同埋而家係咪活動自如
我而家都好徬徨
我係威爾斯私家做,好似所有野加埋十萬到
而家做運動冇任何問題,踢波仲fit左,放心
不過隻腳屈到最埋有少少痛,冇大影響
容醫生技術真係好
唔該你呀巴打
個陣你ACL係完全斷哂定係點呀?
約手術等得耐唔耐
我有個醫生報左番黎169k…好貴
所以搵緊有冇其他醫生
你私家做?
係呀 唔想等
好想快啲做返運動
我嚴重撕裂
等左好似一個月左右
169k 好貴wo, 或者你試下去中大醫院睇下
https://t.me/joinchat/Bs515xyrIPYgh6OzT3zwwQ

師兄們有興趣可以入來吹下水
依家好少見容醫生係威院出沒
同一條ACL斷3次?
半月板私家做得差。一次磨唔滑,行路卡卡下,第二次甩左出嚟
咁第3次因咩事斷?你明明有做rehab
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞