(圖)一戰時期 愛沙尼亞人獨立宣言

184 回覆
17 Like 2 Dislike
Helsinki衣家係咪唔多安全

唔係
不過俄羅斯 d戰機同俄羅斯安x運輸機就成日飛入去佢地防空系統,搞到芬蘭、拉脫維亞同愛沙尼亞疲於奔命攔截俄羅斯

我指難民 因為就快國慶 其實幾個國家有冇軍事合作或者幫拖 附近國家都係 基本上唇亡齒寒 冇理由叫小國做頭炮硬食

牌面中立國家瑞典、芬蘭一樣都有同NATO和美國都有國防合作.

瑞典和芬蘭面對俄羅斯, 中立國家根本保唔到命

愛沙尼亞、拉脫維亞同立陶宛俾一旦俄羅斯和白俄羅斯搞(俄羅斯借道白俄羅斯搞三小國, 偽白俄軍真俄軍襲擊三小國, 類似北越和越共借道柬埔寨同老撾黎吞併南越, 越共就對付駐南越美軍和南越軍), 瑞典同芬蘭就會俾美軍進駐, 同埋駐芬瑞美軍同北約軍隊會立即開去救援愛沙尼亞、拉脫維亞同立陶宛, 呢條瑞典同芬蘭仲同美帝和NATO傾緊

俄羅斯公然搞NATO三小國, NATO波蘭必定係第一個救援三小國既國家, 以及美軍和NATO必要時要迫使白俄羅斯保持中立

中東難民就一撚定係瑞典多過曬芬蘭

其實做中立國有咩好處? 點都會俾人打
難民單野係咪拆唔掂
btw樓主係咪外國巴 咁多位擺呢d書
仲有想問歐盟點都散硬 衣家各國大選唔疑歐問題惡化咪又係散 一散左係咪歐盟公民唔洗指意移民去其他國家 不過成個歐洲都... 真係得挪威瑞士正常

香港巴打 唔知點解咁撚多巴打係外國巴打

地理位置太重要既中立國, 其實點中立都會俾惡鄰吞併
e.g.

二戰時既挪威、荷蘭、奧地利、盧森堡、波羅的海三國

唔係
不過俄羅斯 d戰機同俄羅斯安x運輸機就成日飛入去佢地防空系統,搞到芬蘭、拉脫維亞同愛沙尼亞疲於奔命攔截俄羅斯

我指難民 因為就快國慶 其實幾個國家有冇軍事合作或者幫拖 附近國家都係 基本上唇亡齒寒 冇理由叫小國做頭炮硬食

牌面中立國家瑞典、芬蘭一樣都有同NATO和美國都有國防合作.

愛沙尼亞、拉脫維亞同立陶宛俾一旦俄羅斯和白俄羅斯搞(俄羅斯借道白俄羅斯搞三小國, 偽白俄軍真俄軍襲擊三小國, 類似北越和越共借道柬埔寨同老撾黎吞併南越, 越共就對付駐南越美軍和南越軍), 瑞典同芬蘭就會俾美軍進駐, 同埋駐芬瑞美軍同北約軍隊會立即開去救援愛沙尼亞、拉脫維亞同立陶宛, 呢條瑞典同芬蘭仲同美帝和NATO傾緊

俄羅斯公然搞NATO三小國, NATO波蘭必定係第一個救援三小國既國家, 以及美軍和NATO必要時要迫使白俄羅斯保持中立

難民單野係咪拆唔掂
仲有想問歐盟點都散硬 衣家各國大選唔疑歐問題惡化咪又係散 一散左係咪歐盟公民唔洗指意移民去其他國家 不過成個歐洲都... 真係得挪威瑞士正常

香港巴打 唔知點解咁多巴打以為我係外國巴打 我只係研究開佢地既歷史, 再將佢地代入香港同支那既關係 類似隔離登既麻生久美子巴打果類

e.g.

唔係

難民單野係咪拆唔掂

香港巴打 唔知點解咁多巴打以為我係外國巴打 我只係研究開佢地既歷史, 再將佢地代入香港同支那既關係 類似隔離登既麻生久美子巴打果類

e.g.

d書只係有一本係郵購

唔係

安全,北歐得瑞典叫做真係治安差

唔係

安全,北歐得瑞典叫做真係治安差

瑞典

話就polandball你地係邊睇 我上過Reddit 關於香港嘅得好少

Fb
遲啲去立陶宛exchange
想知多啲baltic sea三國既歷史
尤其立陶宛呢個咁耐歷史仲要盛極一時既國家

用咩野passport
but 立陶宛大公國

用咩野passport
but 立陶宛大公國

特區
細個老母無幫我拎bno

用咩野passport
but 立陶宛大公國

特區
細個老母無幫我拎bno

而家覺得bno其實咪又係殘決不全既passport

P.S. 有BNO

愛沙尼亞同拉脫維亞(科沃尼亞)曾經是漢薩同盟陣營

愛沙尼亞同拉脫維亞(科沃尼亞)曾經是漢薩同盟陣營

Tartu

用咩野passport
but 立陶宛大公國

特區
細個老母無幫我拎bno

P.S. 有BNO

冇錯 俾個英屬香港身份你叫好過冇lol 最撚憎支那仲要我拎本支那護照周圍曬比人睇同班畜牲係同類
btw樓主未答我歐盟散係咪基本上冇得移民
pool殊

只要北約存在就得

基本上係
不過我唔係研究開歐盟法律既法學博士

用咩野passport
but 立陶宛大公國

特區
細個老母無幫我拎bno

P.S. 有BNO

冇錯 俾個英屬香港身份你叫好過冇lol 最撚憎支那仲要我拎本支那護照周圍曬比人睇同班畜牲係同類
pool殊

只要北約存在就得

基本上係 (基民聯默克爾懶係好心所做出黎既惡果之一,德國接納100萬蛔教人)

用咩野passport
but 立陶宛大公國

特區
細個老母無幫我拎bno

P.S. 有BNO

pool殊

只要北約存在就得

基本上係 (基民聯默克爾懶係好心所做出黎既惡果之一,德國接納100萬蛔教人,英國brexit得快 )

打錯, 係殘缺不全

用咩野passport
but 立陶宛大公國

特區
細個老母無幫我拎bno

P.S. 有BNO

pool殊

只要北約存在就得

基本上係 (基民聯默克爾懶係好心所做出黎既惡果之一,德國接納100萬蛔教人,英國brexit得快 )

打錯, 係殘缺不全

歐盟成員國之間(神根公約)無邊界管制其實有問題

用咩野passport
but 立陶宛大公國

特區
細個老母無幫我拎bno

P.S. 有BNO

pool殊

只要北約存在就得

打錯, 係殘缺不全

你意思話即使歐盟散左 前歐盟成員國國民可以移民去其他成員國? 點解呢?

樹倒猢猻散, 歐盟唔o係度仲邊有成員國存在
即係話西歐寧願收蛔和土耳其佬,都唔收高質素移民

用咩野passport
but 立陶宛大公國

特區
細個老母無幫我拎bno

P.S. 有BNO

pool殊

只要北約存在就得

打錯, 係殘缺不全

你意思話即使歐盟散左 前歐盟成員國國民可以移民去其他成員國? 點解呢?

樹倒猢猻散, 歐盟唔o係度仲邊有成員國存在
即係話西歐寧願收蛔和土耳其佬,都唔收高質素移民

波羅的海三國同波蘭:
身在歐盟, 心繁美國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞