民主黨蔡耀昌:要求平機會調查食店拒招待內地人 並研究修訂有關條例

301 回覆
26 Like 592 Dislike
【民主黨聲明】蔡耀昌及社協立場與民主黨無關

就近日關於本黨蔡耀昌代表其工作機構社區組織協會向平機會投訴食店不招待內地旅客一事,民主黨中央委員會現作出以下聲明:

民主黨中央委員會一般而言不會過問成員私人的工作內容。就蔡耀昌及其工作機構對有關議題的立場,民主黨中委會特此澄清,此前未曾討論相關議題,蔡耀昌的立場亦與民主黨無關。因事件已引起公眾關注本黨立場,中委會將在3月14日詳細討論。

民主黨
2020年3月14日

#蔡耀昌言論只代表社區組織協會
#並不代表民主黨立場

🙏🏻🙏🏻🙏🏻
所以就可以奶共? 你咁講全世界都有人奶共喇 點解唔奶得共 咁撚弱智嘅你
唔駛當,直頭係
原來呢條大中華膠仲未死
幾時先落去搵司徒華
死左膠收心啦,人哋自保都唔撚得,我成日都話呢班垃圾永遠都係犧牲他人利益幫自己拎光環
當燒到自己嗰疊就現形
就算民主黨講真都冇得卸責㗎啦
唔通一個政府官員講錯嘢然後政府話言論同政府無關咩
香港人比人打嗰陣佢去左邊?
大把本土派素人投啦...
蔡耀昌死全家!
何喜華死全家!
施麗珊死全家!
香港社區組織協會死全家!
而家邊隻先係熱狗,唔識分
又表演哭腔我屌佢老母
之前光榮冰室俾平機會話種族歧視嗰時
唔係有人叫平機會告光榮冰室咩
而家有人出嚟遞信叫平機會做嘢喎
又唔得架咁樣
5:0新城市企圖篤灰就收皮啦
篇文講左三月十四會再討論呢件事,咁當年十一哥都係咁仲係公民黨個時成日屌泛民,咁佢要變節唔會通知你架嗎,解除黨籍都要時間都要討論
我諗緊佢要點修先告得入
因為告得入種族歧視等於香港係獨立於中國
告唔入修泥做乜鳩
Btw 蔡耀昌幾時死 修例打壓黃店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞