黑警要每個路人影大頭,仲要對住鏡頭影身份證同講名,有無違無罪推定同私隱條例侵犯人權

348 回覆
600 Like 27 Dislike
多你一個好多

人人都覺得無用唔做,個個都覺得無可能而唔做

大家仲記唔記得當初我地係點贏?

不是有成果才堅持,而是人人堅持才有成果
Push
push
果廿幾個泛民立法會議員係咪飲緊紅酒死撚晒?
好簡單
因為咁樣記錄左嘅人心理入邊就會有好大嘅阻礙唔會再出嚟遊行佢就係要為咗達到呢個目的

所以一早都講過對住黑警一定要狠唔可以縮
要記住而家香港已經冇咗警察冇咗法律㗎啦
做人面適別,配合智能燈柱,另外一過大陸關又拉
其實冇,明知佢地唔跟規則做, 但小市民當刻可以點抗絕呢?
呢d時候要dead body 出嚟公開堅守底線

但我連咁講下咋,飯民大軍就準備屌我熱狗
你估下dead body 真係會幫到手咩?

何況, 就算肯,咁嘅時局都唔見得有幾大幫助, 實際做到d乜
push
變相打壓人權、集會自由同免於恐懼權利
TWITTER!
所以咪話囉唔應該就住人哋定嘅遊戲規則去玩
調返轉囉下下比人哋做主導啊?
香港法治 有撚險可守
所以我都特登講明係「針對隨身攝錄機」

不過,以前popo就算响遊行期間有人拍video
但從未好似近月咁
明刀明槍影市民大頭
好明顯,正如好多巴絲打所講
popo 响度 build 緊 face regcon database
希望毛EE、鄺仔睇到呢條po
跟手响立法會追下 popo 交代都好

好似我上面講
作為普通市民參加遊行(popo可以話係違法集會、非法集結嘅)
popo係無充分理據拍攝路過市民嘅大頭同要市民公開披露過人資料
記者應該問下黃繼兒有乜嘢回應
(仲有記者可以去問下popo
去年六七八月影咗嘅市民大頭,有幾多已經刪除咗⋯)
唔知點解,香港人就係怕事+怕麻煩唔做多步

坐監都唔怕,仲怕行多步
咁少人推,係咪習以為常化佢地得寸進尺既行為了?
坐爆48使撚報到
問作拎返Copy 又會恐9你
問咁多又48小時

根本依家就係嚇到你啲人唔敢出黎
啱呀!唔好乜都唔做!

暫時淨係見到呢個推
https://twitter.com/Fight4HongKong/status/1238094802073407491
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞