[實況][劇透]寵物小精靈 (12)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
其實點解咁hea嘅 定舊幾集都係咁?
利申:對上一隻玩係心金
個人覺得上幾代都正常
BW+B2W2>>>>>>>>ORAS~>SM/USUM>>XY
以前pkm 不嬲都唔係強調故事而係強調育成架啦
xy當年已經比人屌簡單我都無買
然後oras比人屌too much water,然後sm差唔多就cut撚曬啲水路迷宮

玩sm個時已經覺得個地圖細,上天文台以為要打上去,點知係坐巴士
xy個地圖好過sm啦,條冠軍之路差幾遠
4個島仲諗住實好多水路如果真係因為驚too much water既話ign真係要跪地認錯
我眼中XY神作黎喎 .......佢故事短因為好多野都寫曬去伏筆到
不過角度唔同 XY系統最好最暢順 Opower 紅線 後花園
最差一定係USUM同ORAS 差到我閃都未刷曬 就無再開過
pss真係偉大發明,圓廣文明大倒退,4字密碼直頭弱智
黑白故事深刻到一個點wo

係劍盾7到連正常反派都寫唔出
上面嗰對我眼中都覺得唔係差嘅 完全係屌打劍盾嗰隻
只係相對上XY個故事性唔夠SM咁豐富同深入 同埋神話比較貧乏神獸數量少得可憐
黑白成個代表作喎 劍盾擺明冇心機係劇情 唔係借口黎
係咁既時候仲拎出黎講
d 垃圾animations都忍到, 但忍唔到d垃圾劇情\/
日常都做得差喎sm
所以睇個台仔shinn幫劍盾同冠軍咁洗白,真係好反胃
咁人物設定又確係唔算差 但係劇情上根本個個角色都冇發揮囉
劍盾劇情、地圖、世界觀設定、神話完全都係垃撚圾

以前每代都有少少嘅恐怖元素 呢代整個小妹妹送封信就當交貨 真係好冇誠意
以前每代都會有唔少支線劇情或者裏關先會探索嘅地圖 e.g. RSE棄船 新紫堇 海底、DPPT洋館 橋底山洞 無數、BW 東合眾 海底遺跡 呢代基本上乜鳩都冇

利申正傳全部版本玩過晒 冇一代係好似今次咁失望 GF完全係hea鳩玩家
劍盾係一dd小位好少少炸,貝殼怪係擠下擠下咁向後游電鬼喺野外飛閃好型,格/鬼館市d街燈係蠟燭進化,同埋石柱係念力土偶
劍盾根本就未整完拎出黎賣
半成品都俾多佢
依家要靠DLC加番d元素
DLC仲要只係增加內容而唔係補返本身應該有嘅嘢
所以咪話佢劇情垃圾,
妖精森林我都覺得好靚,
點知打完個道館就無用,
寧願重製好過而家唔知玩咗乜

而且3個競敵都唔夠描寫
係得赫普睇到有啲成長
gf整pkm跟唔到時代進步 由黑白開始已經係
黑白兩集地圖正 但畫面同第4代比冇乜進步咁濟
如果擺係3ds出到xy咁既質素先啱 浪費左黑白呢代

到xy個代就應該要有日月咁既質素 黎到劍盾竟然又同返日月差唔多 畫面已經冇乜進步 內容又少
浪費晒成個伽勒爾地區 最記得個書店 啲片仲特登介紹過 點知最後入都冇得入
2019年都可以整到咁
「同返日月差唔多」呢個真係幾侮辱日月
日月雖然唔可以話好完美 但起碼完整過劍盾好多 劍盾連以往求其一作嘅半完成品都唔到
講個畫面 overall劍盾冇得同其他比啦 出埋dlc都唔得 個dlc仲要收兩舊水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞