有無人喺carousell比人呃過錢?

54 回覆
4 Like 4 Dislike
唔面交就cancel la
明白呀,所以自己知依個係買個教訓,我亦都唔係黎依度呻,要大家嘅同情呀~
你可以睇下我個post最後嗰句係問大家有無類似嘅經歷share下,同埋討論下點樣令更少受害者出現
最大問題係你個標題 好似將件事個責任推去carousell度
你應該改做"有冇人on9唔面交比人呃過錢"
只能講你太年輕了
比錢先十有九呃
買咩都一定面交
一泥可以即時退
一泥可以當面屌佢老母
特別係貴價野
你on 9姐
無討論價值

實有人合埋眼撞上牆
通常幾十蚊我先會俾錢後寄,仲要賣家至少有一兩年十幾個正評record
面交啦 雖然都有機會飛機
咁搞笑,我無推責任落carousell喎,唔通我打「有無人喺學校/賭場/火車站/巴士站/facebook/whatsapp/line比人呃錢?」,咁個責任又係推左落去?會唔會係你誤會左個標題,而且我內容都無提及過carousell有責任
經呢個平台被呃根本冇辦法追返 你有心就試下
個App你話我知冇問題?面交當然最好啦不過都要check清楚好啲

我都做過賣家 但我都係要求對方先入數我後寄
收工當日五點即寄俾埋順豐單號
所以係睇人
我就唔會呃人
做呢啲嘢會折墮
睇運氣 同埋通常個價已經分得到真定假

好多人衰貪心
面交
同埋Carousell 一開始都未有咁多騙徒

依家啲人入哂去搵食 我寧願上連登收野
其實個app 賣二手野之前要交按金$200 蚊
到刪除帳號果陣先還返按金
已經解決好多問題

不過算把啦
依家d毒撚連面交都驚
無計
其實真係靠運氣 先貨後比錢賣家一定唔肯
咪係囉,你驚收唔到貨,人地唔驚唔到錢?
我自己都賣過野,我無要求過對方一定要先付款,但全部買家每次都會先付款,然後再叫我郵寄,我自己就無呃過人,亦都守時寄出。所以咪覺得你點對人,人地就點對你,係自己天真左,蠢左囉,哈哈哈
睇人啦 點可能你對人點 人就對返你點 況且咩人都有
呢個app如果係我用 我一係面交 一係做賣家
未買過野 樓主自己睇路都係面交好啲 不過要睇清楚啲野咁
我係買家 先過數對方唔寄=被呃錢
我係賣家 先出貨對方唔入數=被呃貨
騙案無處不在
係咪leungcha711
棄單post 苦主哭喪咁
你班友就靜哂
畀deadline佢
一係順豐單no
一係連登見

你而家可以cap定圖先
佢電話、相、etc
起得就起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞