[環球黑暗宇宙]隱形客 (The Invisible Man) 討論區

129 回覆
13 Like 2 Dislike
養精蓄銳多時,2020年「環球影業」打開暗黑大門,再度闖入 Dark Universe 揭開罪惡和恐懼之源!話題驚心鉅作《隱形客》(The Invisible Man),由《訪。嚇》品質保證 Blumhouse 團隊出手,鬼才溫子仁御用編劇執導,把這個家傳戶曉「驚」典人魔角色,超越官感震撼呈現大銀幕。《我們.異》暨《使女的故事》艾美獎得主伊莉莎白莫斯 (Elisabeth Moss) 飾演的絲莉亞,被虐待狂科學家男友折磨至半死,幾經艱辛才逃離魔掌。某日她收到通知,得悉對方自殺身亡,更意料地留給她一筆可觀財產 — 怪事隨即連環發生,陷阱死局,詐光盡現,身邊人也逐一遭殃! 絲莉亞身心徹底崩潰,認定一切由「看不見」的前度作祟,背後更隱藏天大秘密;眼前一片凶白,隨時已身陷驚殺!

黑暗宇宙以驚慄片拍攝咪幾好,早應該咁拍就唔使浪費德古拉同The Mummy,科幻動作電影宇宙已經有MCU、DCU、哥斯拉U,夠曬啦!

用熱能探測器,完
DU唔係執左啦咩
如果冷血呢?
好似好好評啵
有無番號
個女人似癲婆多D
冇咩特別驚喜
唔係話個黑暗宇宙收咗皮咩
重繼續緊?
又係D女主角靠佢智慧同堅持戰勝男人既戲?
比連登仔有隱形技能一定唔會咁廢囉
成間屋天花板瀋顏色粉
好似話REBOOT,除非唔係
冷熱都測到
唔諗住入場睇,想知點扭橋?
Dark Universe好似曾經壽終正寢咗
呢套Invisible Man好似唔計入去
但好似上網睇過話環球好似對個universe未完全放棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞