[大震撼] 日本4x歲女性曾確診 退院後閉關25日再陽性

307 回覆
1110 Like 13 Dislike
唔會
而家既藥可以壓到hiv 水平低到傳唔到俾人
性交同生育同餵母乳都冇事
根據統計中左愛滋會比正常人短命
鑽石公主號上面有巴打中咗
話今日情況好轉 係康復緊
但我睇到依個post有啲擔心
疑點:
1. 點解29/1入院,3日後又咁快可以出院呢?咩準則確定佢可以出院?會唔會未好番出院呢?
2. 7/2 檢測會唔會又係假陰性
3. 19/2胸口痛,中間隔左7日先再驗,有冇人探佢或者佢有去左邊?
4. 1/2 出院後無接觸過其他人,隔咁耐都無見過人?唔駛落街煮飯買餸?無屋企人?叫外賣都有外賣仔上門啦
5. 佢有冇講大話?或者唔記得左?

懷疑:
根本唔係完全閉關,唔一定係翻發,可能係其他原因,例如醫療失誤
咁你會唔會 同個aids hiv 既人無套做?
女性AIDS患者只要生仔既時候自己既血冇同個仔既血溝埋,就唔會傳染AIDS,呢樣睇醫生手勢
AIDS唔會未出世就傳染,因為母子既血管一直都係隔左道牆既
太古城工程師家族的外父驗出「病毒抗體」
https://lih.kg/fcsLES
愛滋病玩左咁多年都殺唔到啦
同咩人都唔會無套做啦
呢個世界得一種性病?
隻毒會不斷復發消滅所有人類,留低呢啲有抗體嘅人
重有就可能個檢測有問題
1.樣本採集出錯
2.檢測準確度唔可靠
咁你唔洗生仔 定你係基 唔係生仔?
唔會啦而家,有大型統計計過如果控制得好(準時食藥壓抑病毒),壽命同普通人差唔多

但長期食藥第一要使錢,第二就係增加身體器官負擔
呢隻病毒好蠱惑 而家中国爆到七彩又復工,亞洲算係啱啱開始爆發,歐洲美洲中東又嚟料,真係有排搞
驚性交傳染性病可以做試管嬰兒
生得仔就會做body check
國外有 case 係老豆 hiv+
之後生左三個
連埋老婆都係 hiv-
講完
根本非必要出街都要免

根本唔𢜔源頭係邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞