全民派錢8月底開放申請 最快明年2月有錢拎

493 回覆
309 Like 172 Dislike
話你贊成買裝甲車呢樣野咁樣邊個信?信嘅咪藍C囉,咁咪好囉佢咪企你嗰邊囉。

但係你自己睇吓Facebook黃group,個個話唔原諒政府姐但係佢哋都好想要錢㗎。
睇下出邊嘅世界啦
借力打力

全民派錢應成獨立議案以加快審議 絕不應與預算案掛鈎
https://lih.kg/1898500
新移民又贏
專才又贏
問題係黃嗰邊啲人都想要錢呀嘛,你睇下啲黃group,講真果班人先係大多數。
急市民所急🤣
嗰啲唔係黃,係豬
同埋你係咪發緊夢以為你反對就真係會否決
如果誠哥派錢d 𡃁話要搞一年
下晝已經執緊包伏
上次四千蚊派成年先收到
而家一萬講就一年儲有...但...
反對嘅話會否決左派錢嗰part ,keep住洗跑車個part。
呢排啲藍page搞嗰啲公投已經帶風向話唔要一萬蚊。

你就當好多黃都係豬啦講真,唉,你自己去睇下。
但我唔會怪佢哋,我感受到應該開始好多人急錢用。
填番十張
睇下會唔會比十萬
等錢買口罩果d,一年後唔知染左肺炎未?
拎到分分鐘冇命享
在全社會有困難時
抒困既錢係一年後派比你
咁樣叫咩抒困措施
冇錢冇野工開我殺人放火 攻擊政府都做
屌你真係發緊夢,如果反對嘅話會否決左派錢嗰part
啲廢老鬧完泛民,之後就去拆政總喇
到底有幾傻幾天真先會以為佢會分開兩邊俾你全力反對
廢波:1萬抗疫錢俾大家!8月記得申請喇,出年2月你未死未中招就有得收!
1年
你反對 佢出post屌你反對派錢,照過
你贊成 佢出post屌你警甴買裝你有份,照過

而我可以話你知,所有港豬根本唔會理你投贊成定反對,佢哋只要錢到手就乜撚都唔理,你反對派錢佢哋都唔會理

贊成根本百害而無一利
下年2月一手派$$一手交稅
咁有咩意思?
同埋今年8月申請又差唔多到選舉係咪可以順便比民賤聯拎埋個人資料
條LINK的內文:
問:何時開始申請?何時能收錢?
答:政府消息人士指參考2011年派發6000港元做法,期望8月底前開放申請,計劃按年齡組群分批申請,最快今年內能夠收取款項
抗疫所以派錢 但下年2月先收到錢 係咪想講個疫情下年2月都未完到
屌,等咁耐
明年二月先派,想刺激宜家消費:)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞