觀塘獸醫推薦

82 回覆
1 Like 0 Dislike
我多數係佢到買開RC所以唔太清楚
貓仔第一年要打3針
之後就每年打一次
之前去過東九打一次200幾
兩間都唔得
街x獸醫診所
我隻狗13歲左右屙尿發現有血,帶左佢去呢到睇醫生,醫生幫佢照左x光驗血個啲,跟住同我地講話見到可能膀胱有石,跟住就講到好嚴重話如果粒石落左尿道可能會急性尿道炎會死,跟住又話睇到佢睾丸一大一細(無做絕育),話遲啲有機會有病變,建議絕埋育,聽到佢講到咁嚴重會死我地就話做手術啦,之後做手術個日放底左隻狗係診所我地就離開,跟住幾個鐘後就收到電話話已經麻醉左佢,再照x光發現原來睇左錯,原來無膀胱石,但已經麻醉左咁唯有做埋絕育再算,去接返隻狗個陣診所又同我講既然唔係膀胱石可能係癌細胞,又建議我做化驗個啲,呢個診所完全噏得就噏,想賺錢都唔係咁樣亂咁話佢有病,我隻狗做手術前雖然屙尿有血但行得走得食得好精神,做完手術之後兩隻後腳都無力,行唔到,之後開始失禁完全行唔郁,做完手術無兩個月就走左,本身呢個手術根本就可以避免,佢照完x光唔清唔楚就危言聳聽會死又話最好即刻做手術,麻醉完先話睇錯,之後仲想呃多筆錢又話咁可能係癌細胞

東x龍寵物醫院
新養左隻貓幾個月大,隻貓自己跳落床整親隻腳,跛腳行,搵到觀塘仲有另一間診所就帶佢黎呢到睇,醫生幫佢照左兩張x光檢查完,話睇唔出骨裂定甩骹,就咁開左止痛消炎藥就算,等左兩個幾鐘1千幾蚊最終都唔知隻貓咩事,睇完醫生第二日隻貓隻手腫哂,之後發現佢隻手仲要有傷口就帶佢覆診,今次係另一個男醫生睇,佢睇左兩眼同我講要有心理準備隻手可能救唔返,我???,跟住話幫佢洗傷口照x光驗血,報價3千幾,我就話唔駛驗血啦,咁佢之後就話要種埋菌,咁就2千幾,我就話無問題,之後接返隻貓個陣佢就話張x光片又係睇唔出啲咩啦,就話叫我去骨科睇,咁我就問佢種菌結果幾時知,佢就答無種,我就問點解,佢就話無拎樣本,我唔知佢係懶定唔想做,我都廢事再問,跟住佢抱返我隻貓比我,我隻貓成手血水,心口都濕哂,完全係不負責任,今次收我1千幾因為無種菌,洗左2千幾蚊影左3張x光,最終乜都唔知,隻貓仲要成身血水咁比返我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞