【主線任務】爭取雙普選,廢除功能組別。

341 回覆
50 Like 83 Dislike
希望你講多少少
絕非一刀切
莫走極端
有乜風險?除左輸錢之外
唔通會中槍?會俾人鳩打鳩拉?
我地唔係打杖,無兵力上限既問題
只要一息尚存,所有促進勝利既事都做
座底二百萬人既力量,武鬥搞唔成
就全方位文鬥,打泥漿摔角
問題係你乜都講唔出
講現實 立法會好快就選 近乎冇可能停止到功能組別嘅選舉
同意參選功能組別同要真普選係精神分裂
但不失為折衷方法
你依家唔比人選功能組別就係一刀切就係走極端
我鍾意投票吹咩? 有咩去票站直接同前線講
第一,係有矛盾,因為我哋係做緊完全相反嘅嘢
第二,我冇控制,只係講我嘅意見加推論
第三,我並冇表示一定要參加地區直選
樓主何德何能唔比你投票咁勁
體制外抗爭無非係
美軍 勇武 攬炒 黃色經濟圈
中共DQ我地
對我地發展呢幾條線有好大幫助
點解唔玩?
政治現實需要面對 如果唔係我地同老泛民咪一鳩樣
只係進攻功能組別就一定係跟制度玩
就一定唔會贏,因為中共係gm
風險有幾多?你去探過荔枝角嘅手足未?坐咗幾個月
坦白啲講 啫係要用悲慘黎做抗爭燃料啦
我都唔信犯民
但如果到9月喺體制外抗爭都係交著狀態
咁係咪應該盡量削弱保皇黨實力?
我好同意跟佢嗰套規則玩係必輸
但係點解唔做埋?
上面有提到佢冇可能叫大家完全體制外做事
正正就係佢係體制內俾個方法
同時體制外都要我地自己繼續做
但打到呢度,我就諗係咪內外並行會有衝突
正如樓主所講,如果大部分人入翻體制內抗爭
咁美國線係咪就會收皮
唔知係咪咁?
咁你返去訓覺,區議會既作為仲廢,正宗係雷聲大雨點小,你投乜春啫

呢班老屎忽退緊落黎
泛民陣形風向已經唔係佢地話事
佢地已經變成應聲蟲,因為我地選民夾死班代議士,唔係俾佢點返轉頭,你一開波心態就錯啦,選完交俾人,咪做就呢d老屎忽囉
我講咗好多方案,亦做咗唔少嘢
你詳細睇睇
我冇得唔比你選,亦冇可能
如果你有功能組別嘅票投,我恭喜你,希望你好好運用
同意
我提出方向問題比大家探討而已
我幾時有話我選完交比人不嬲都係持續監察泛民
我有份投佢點解唔可以屌佢(泛粉會話做咩屌保皇大力過屌泛民)
問題就係有一大部分人投完就算呀嘛
我地宜家唔係咁咩
推啊
五大訴求最重要就係雙普選
做咩行返轉頭?
成日都退而永其次,想贏都難
咪就係唔可以繼續係咁囉
又黎
將d票射晒落海,投白票,俾民建聯贏好過

既論調
廢除功能組別,帶風向參選死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞