[ARMY]BTS防彈少年團討論區(26) SPEAK YOURSELF TOUR順順利利!!

1001 回覆
25 Like 23 Dislike
我都係咁 開頭好聽唔慣新既音色
後來見到有人話「戰爭vibe」我就開始理解到首歌
然後尋晚聽 side tracks 喊到傻左
佢地永遠唔會坐喺 comfort zone入面
辛苦佢地喇 好鍾意佢地
有幾首歌仲要多啲時間消化,同平時既入耳方式唔同
肥彈逼我學新野 XD
而家韓國爆到咁,一封關就係咁先
我自己就擔心其他國家會封韓國,班仔巡演就
今日個數,聽日三百萬了喔

#BTS  “Map of the Soul: 7” ends its 3rd tracking day on Hanteo with 143,373 physical sales (Total: 2,990,882) 🔥
泰泰見到baba set圖

Concept photo帶出嚟都只係大約有個感覺 起碼我唔會100%以佢嚟做標準 一日未聽到歌都唔作準
成隻碟有唔同風格 其實係好事 唔係做死一兩種風格咁局限
主打On有not today嗰種feel 「防彈就係咁 咁耐以嚟係有好多磨難同試煉 但佢地都唔會放棄 帶住Shadow繼續move on」我反而覺得好型好勵志好入腦好好聽(當然人人口味不同)
歌詞英文多與少 我覺得唔重要 最緊要係歌入面嘅故事夠完整 講到佢地想帶出嘅msg
有ARMY覺失望 視乎你在意嘅點係邊 係曲風你唔鐘意 專輯唔夠厚 鏡頭分配 定係歌詞唔合你心?佢地啲歌想帶出啲咩訊息 你係咪真係了解?
樓上不滿今次schedule唔好 舞團片唔好 出album你唔知 係咪一路做開以前嗰套就真係好?今次cb “ART”呢樣野係重點 你又有幾留意?講真我都冇乜藝術細胞 好多connect嘅作品 甚至Black Swan條片我都睇唔明 但我有感受到少少 但我明呀彈佢地想做啲乜 我有留意佢地行程 我知album幾時出 我知v live cb show幾時做
與其你抱怨人地做得唔好 不如問下自己對今次回歸有幾上心
每次出碟 睇完mv就到聽歌 聽完歌係要睇歌詞的 若果你明白歌詞係乜 如果你真係同佢地經歷過高潮迭起 咁我諗你唔會對呢隻專失望

Sorry for too long and too 認真
嗚 好心酸好欣慰好感動 大個仔了
少年長大了
同埋今次大黑係宣傳方面真係投放咗好多資源,前戲都搞咗成個月,Twitter 都上咗唔知幾多次trend
你入黎同我講話唔知幾時出歌出咩出咩
喂,一早放埋個行程表出黎喇
真係飯嘅會唔知自己隊野幾時出料?
集氣!!上!上!上!一位thx

嗚多謝你 講得好好
我覺得ON係 經歷過成名所帶嚟嘅shadow 絕望之後浴火重生 唔會再有傷痛打擊到佢地
喺con聽到呢首live肯定會濕哂
真,BTS hardcore既歌最撚吸引
珍飯hi
同樣第一次留言, yoongi
點解一定要跟trailer再mv嗰啲點解分兩次出?自然係佢哋有不同concept想表達囉.......
彈不嬲多元多變多嘗試 今次cb art同藝術connect係其中一個好重要嘅元素 你覺得係垃圾係你自已嘅事 我自問都唔係舞蹈方面嘅pro 但彈同得佢哋合作就一定係尊重同欣賞佢哋 好似今次mv片頭個女仔正正係有份編酒神咁撚正嘅stage隻舞 佢哋同彈全部都係藝術家 咁落力表演唔係畀你踩的 你唔識欣賞咪自己聽下歌算
講嘢咁難聽講撚到comeback仲要就你咁
Day 4 Hanteo update - Feb 24 11:20 KST - 18,059 sales

💿 @BTS_twt's Map of the Soul: 7 now has a total of 3,008,941 sales on Hanteo so far!

👑 It’s the first album in Hanteo history to surpass 3M copies!

3百萬!!!!!
第一次留意,新落生坑,以前好憎韓仔亦唔鐘意kpop,
但比朋友推左落坑,因為佢地d歌有別其他韓團,
所以一聽就由出道既歌聽到今年既,只係覺得佢地不停咁進步,一聽就上癮,跟著再睇埋Live,就比血汗淚既朴智旻勾引左落深淵
bighit都唔知想點 呢個時勢都仲唔取消
抽中咗仲煩過抽唔中
蠶室運動場出咗notice即日關閉至另行通知
但係啱啱睇記者會live
Jk先講咗句我哋係4月見面🧐
佢講明會喺四月嘅演唱會見面喎
係咪即係唔取消?
真係唔想佢哋有事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞