當全香港都覺得樓市唔會跌

120 回覆
147 Like 20 Dislike
眾人皆醉你獨醒
唔怕,我都相信龍市,汪總
日本政府有冇份托市先
係開頭嗰個財政大臣有,後黎托托下唔對路,再托落去可能十代咁供(當時出已䊺要供三代)換左個直頭硬著陸,最後樓爆,但保住左債同滙全世界攞yen做避險資金
老婆愛馬拉,可能因為日本人,但本人十分討厭,最撚憎馬拉狗,要住我不如返我父母新加坡到住,平日過下去馬拉好過
樓價好快暴跌!!!
其實有左沒收郭文貴資產單野,已經少左大陸留資產係香港,好多反而係經香港股市走就算
唔會加息啦 下半年美國可能又減息了
唔好危言聳聽,泡沫論根本on9!依家進入新時代!只升不跌!龍市gogogo
識春 睇樓個陣樓價 就咁壓兩成業主都心旭了...
香港龍市黎
咪on9
呢張圖睇左好多年
用日本同香港比樓主On 9
港豬:業主企硬,加兩成就有份
如果看返其實深圳的樓仲貴過香港(樓價/租金),因此d大陸人都會仲來買,之後d國際有錢人也會來香港買樓

一天150個,之後起的樓得1年得10k個之後d做地產的人便說是好多供應,之後d老人看電視有什麼便信什麼,之後便年年得10k供應,+上60多年的樓愈來愈多.

其實真相是香港人根本不想樓價drop,如果想drop的不用bo地價便可轉做residential usage d樓價早便drop左啦,現在政府最怕的便是樓價drop. 其實香港樓價算好,台灣的(樓價/租金)return仲low過香港.

另外,日本和香港不一樣的是日本人口日日在減少,買樓煩(買過),另外日本的zoning law 給你有地便可做residential usage https://www.youtube.com/watch?v=iGbC5j4pG9w

之後香港是所有人也想來買,政府不想樓價drop,根本不一樣.
其實係,裁員經濟差>樓價下調>有錢人入多兩間
日本租客如果續租,你係唔可以加租
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞