當全香港都覺得樓市唔會跌

120 回覆
147 Like 20 Dislike
日本有幾多土地,香港有幾多土地
當年日本係有
我就係想佢地覺得係龍市
依家啲人覺得唔跌係因為樓價太高 絕望到覺得唔會跌姐
屌 依家個個國家都QE 香港點解唔跌就係因為d人錢多 錢會貶值 就要搵野投資 點解搵港樓 因為香港樓根本係要黎住 係要黎炒... 咁點跌 樓唔保值,班友寧願要錢唔要樓個陣咪跌 但我睇唔到有咁的需求
屌 依家個個國家都QE 香港點解唔跌就係因為d人錢多 錢會貶值 就要搵野投資 點解搵港樓 因為香港樓根本係要黎住 係要黎炒... 咁點跌 樓唔保值,班友寧願要錢唔要樓個陣咪跌 但我睇唔到有咁的需求
總之唔會跌喇 經濟差裁員都唔會
美國點同
全部公司世界龍頭 強勢股
依家香港 又經歷抗爭同肺災
仲識爆上
未又係上證2.0
我反而覺得QE左咁多次都升唔起,港樓係另一回事。
Model其實係用黎馬後炮
香港嘅命運根本同支那連成一線
只要支爆,香港樓價個底可能冇得估
唔支爆都係跌極有限

老實講 啲紅色資本要打貿易戰
真係唔係好夠用
如果支爆,美國趁機介入香港事務
掉返轉可能升到車尾燈都唔見
跌左5-10%啦 唔識跌 想跌幾多呀 跌到五十萬一層樓?
佢張圖係非親屬關係之長者住戶

正常1人係$11,830 2人$18,690
好似口罩咁 有貨就平無貨就貴

香港人口增長多過起樓速度, 土地永遠都得咁多
除非用佔香港四成面積的郊野公園
一直都好鄙視香港不斷鼓吹一種思想,就係要買樓生活先有保障,正正係依種思想令香港好多人追求買樓
竟然把人生同一間300尺個既垃圾房放喺同一個價值,做人真係幾無志氣
依家香港,除非上左岸,否則男女都一定打工
依家譚仔呀姐都萬五起薪,代表家庭入息有四萬係基本
再配合依家個on9政府支持,一間譚仔已經可以有5至10個細價樓業主
個個都覺得一買左樓生活就美滿,你話樓價邊有可能跌?樓價跌,即係否定緊我生命嘅價值!

一早起身係偏激d, sor9ry
幅圖幾年前已經有人post
咁你唔買樓,使唔使租吖?你要租嘅話其實咪又係俾錢人供樓,即係都係托緊樓市
支持租樓
相信龍市!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞