有冇人係仆街agency買機票

108 回覆
24 Like 10 Dislike
屌那媽 喺間agent買左去國泰3月來回機票
因為某國家冇禁飛,但係都冇批簽證,所以要改期或者改地點
直至國泰公佈話3月機票可以免費改期或改地點
點撚知間agent 話要收450先可以改時間都算柒數啦,仲要話唔比改地點
電話長期唔撚通
屌你老味永不錄用
比大家買機酒嗰陣注意下

間agency叫 xoxoxo travel
試過 屌佢老味
本身要收成千蚊 同佢講價講到$450
樓主你算好
開埋名 GoGoGo
屌啊 咁撚海鮮價 國泰免費改機票
依家擺到明食鳩你
東南亞國家 冇乜得揀 唔想坐廉航
但依家售係服務衰撚過廉航

服務條款寫到明改機票收$450
不過佢好似無話唔俾改地點
但依家天災 都算特殊情況掛?
佢電話講話唔比轉地點
知唔知咩叫天災?
仲搭因航? 都算 仲要經AGENT買?
想偷雞覺得平就預左啦
而家還翻黎囉
咁係疫症啦,國泰都有安排特別安排喎
國泰冇話要額外收費喎

佢T&C 咁寫, 咁我無論如何都要比我留意做乜撚

l. 若遇突發事故例如天災、政治動盪、疫症或惡劣天氣等情況,乘客應留意新聞廣播或致電航空公司確認航班有否更改或取消,以及安排有關取替之機位;如航班運作正常,則需如期出發及於指定時間抵達機場辦理登機手續;如因以上情況導致任何額外費用如酒店住宿、交通費等,本公司概不負責。
點解唔自己買?會平D?
個問題唔係我買咩機 係佢處理手法差喎
唔係我個人過失導致 點解要焗鳩啲客比錢

我知衰 一千零一次買agent 飛
都係想其他人留意下
贏粒糖輸間廠
直接打去CX
利申:試過免費改到
真?through agent 都得
agent就打agent啦,CX依家都好難先通

喺杯葛expedia group情況下
用多啲hutchgo啦 誠哥既
cheaptickets.hk 都好

有時差幾十唔好同呢啲連註冊地都唔知係唔係HK既買
我記得個陣用trip.com買既
之後班次改左
我咪直接打去CX改時間

今次點都叫疫症,我諗嚴重啲應該都得掛
反正都係咪打去CX試下
收到 今次我好耐之前買啦
Thanks 巴打
同你一樣agent, 打左幾日都冇人聽,準備上佢公司屌佢老母
試左 唔得 都係話要搵agent 但就話符合條件補錢可以轉地點
都係同一間?以後都唔撚幫襯依啲agent
咁你點解搵agent買? 焗買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞