[圖表] Clean chart trading

202 回覆
26 Like 0 Dislike
點解仲唔update. facebook

去左旅行,前幾日都有update

https://m.facebook.com/notes/塵翼瞬的外匯k房/好zone分享-eurcad/1940521312896470/
https://www.facebook.com/notes/%E5%A1%B5%E7%BF%BC%E7%9E%AC%E7%9A%84%E5%A4%96%E5%8C%AFk%E6%88%BF/%E5%A5%BDzone%E5%88%86%E4%BA%ABusdcad/1945126682435933/

今天好Zone分享想和大家看一下美元兌加元。月圖仍然在上升趨勢之上,過去兩個月的下調將價格帶到接近月圖的上升趨勢線,是尋找反彈的好時機。

小時圖上,在現價之下,我們找到1.2423至1.2299這在2015年6月尾產生的一個價格區間。買賣雙方在差不多整整一週的角力後,賣方的單子最終被耗盡,價格隨即向上突破,到現在兩年多的時間仍還未曾重回這個價位上。

因此,若後市美加繼續向下走,並逼近月圖的上升趨勢線,1.2423至1.2299這個價格區間,將是一個很好的反彈位置,值得多加留意。
樓豬踢法似我
支持
樓豬踢法似我

Villa Chan?!
支持

lm
usdcad 條撚準備
Lm
usdcad 條撚準備

想問下巴打係咩程式睇外匯成交量?
我成日諗住捉反彈, 最近入左USD/CAD, USD/CHF同USD/EUD,
之後USD跌左好多, 依家50k本金帳面跌左16k
我應該砍單定等回升?

我依2年已經斷斷續續20k, 過程中蝕多賺少, 我係咪應該唔好玩外匯?
我成日諗住捉反彈, 最近入左USD/CAD, USD/CHF同USD/EUD,
我應該砍單定等回升?

我依2年已經斷斷續續蝕左20k, 過程中蝕多賺少, 我係咪應該唔好玩外匯?
點睇歐元係咁爆
我應該砍單定等回升?

我依2年已經斷斷續續蝕左20k, 過程中蝕多賺少, 我係咪應該唔好玩外匯?

調轉 買同賣
我應該砍單定等回升?

調轉 買同賣

家陣USD個跌到咁急, 我就係驚一調轉就回調
明明買果時USD已經入曬RSI 14天超賣區
我應該砍單定等回升?

調轉 買同賣

你睇RSI 又點解入黎Clean chart trading
BTW 我覺得最廣為人知既TA 指標都好廢
RSI MACD xxx天線 果d
我應該砍單定等回升?

調轉 買同賣

你睇RSI 又點解入黎Clean chart trading

因為係到search外匯得好少post, 見到樓主就入黎問下
btw外匯成交量到底可以係邊到睇? 我google搵唔到
點睇歐元係咁爆

歐元明顯升勢,不過再上少少過左1.1715就應該會回調
我應該砍單定等回升?

一開始交學費係最正常不過,無需太介意,建立良好嘅心理質素比一切重要,有興趣可以去我個facebook page睇下我寫果啲有關交易心理嘅文章,應該會幫到你
我應該砍單定等回升?

調轉 買同賣

因為係到search外匯得好少post, 見到樓主就入黎問下
btw外匯成交量到底可以係邊到睇? 我google搵唔到

係MT4平台度indicators一欄揀volume就得
我應該砍單定等回升?

一開始交學費係最正常不過,無需太介意,建立良好嘅心理質素比一切重要,有興趣可以去我個facebook page睇下我寫果啲有關交易心理嘅文章,應該會幫到你

上星期like左, 會盡量抽時間睇
點睇歐元係咁爆

巴打, 我想問下係咪 大約1.1715-1.187x 呢個位?
點睇歐元係咁爆

巴打, 我想問下係咪 大約1.1715-1.187x 呢個位?

我反而想知回調幾多先叫合理, 歐元已經升足半年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞