我係星夢遊輪上面

221 回覆
529 Like 147 Dislike
見到好多唔同新聞關於星夢遊輪,但係大家可唔可以搞清楚啲。三個有肺炎既係上一輪既乘客,唔係今轉行程既。今轉行程係由香港出發,所以唔好再話咩大陸黎就送反大陸。而且今轉乘客係無內地人,因為台灣方面禁止內地人入境,所以係無大陸人。至於200人發燒,唔係星夢遊輪。

雖然我係船上面,但我絕對贊成隔離14日。因為確實係有機會有肺炎。

我唔係話想咩合理化啲咩,而係我想講fc既重要性。今次事件上有幾多錯既野誤導左人呢?

光復香港 時代革命
點解要刻意加個光復香港時代革命此地無銀咁
-0-0 上喇比佢上船喇
好人好姐點會去
船員有無接待過之前果班乘客 ??
自刎拉垃圾

2號仲上船個腦裝屎架
其實只要同意向輪船上隔離14日 我諗大部份人都收科
今時今日咁既時勢 都唔怪得D人激動左D
所以嘛 上左船遇到D咁既野 唯有自己認衰仔自動隔離 俾個好態度出尼
我理閪你咩人姐 呢啲時勢仲上毒船都係仆街啦 仲琅賤種政府唔隔離 全香港陪你一獲熟
又一個乜都唔知嘅ON9
前晚先有消息傳出曾經有人確診
呢程乘客2號已經上船
仲要上郵輪呢啲咁高危嘅項目
只要有一隻生番喺上邊,全船人真係冚家剷
cctai 開Post format嚟
應該係同一班
抵撚死
咪累街坊啦~喺船14日先至好落嚟呀
2月係咪全世界冇病?你出國唔返黎就話 去玩然後全香港同你埋單 疫區入境隔離是常識 唔好撚死出去累人累物
抵死啦仆街, 仲走去玩
內地
樓豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞