[銀行撚入] 台資銀行係黃?

93 回覆
33 Like 2 Dislike
識人做左半年走左 話入面廢到痴線 d台灣人一句英文都唔識
個14日根本就係放假,佢哋又冇vpn remote又睇唔到email,點做到嘢
臺資銀行不嬲垃圾
你哋公司有冇派口罩?係咪台灣嘢?
打入大陸市場嘅台商=有台灣籍嘅大陸人
唔想再有手足被黑警自殺?用呢4個apps!
https://lih.kg/1864933

借個位嚟

請大家幫手正評,lm,避免沉底
係架,所以home office 係假
屌,垃圾黎,薄過紙
手快快加密咗

連口罩都咁垃圾,睇嚟management都唔會有提升士氣嘅Strategy
而家outbreak仲迫你哋日日返工,如果返工奶咗嘢傳埋畀家人,真係俾呢間嘢累死
我都有野想講~呢間公司出晒名鍾意抽後算賬同過年前俾人大信封。我個fd係呢間野做,佢話九龍灣有個Department Head 年尾就被迫收大信封,因為要留反佢個位俾台灣自己友坐!其實係迫佢走!重有有個香港RM做完手術返去就被迫收信!話佢早幾個月遲到,大家心照啦,間間公司都體諒員工遲到,但實情係個RM 嘅上司唔多like佢,下下為難人地,好無良,人地都要養家要交租架,大人唔食細路都要食,年尾呀大佬!仲有長期服務金呢?幾個月Bonus呢? 計得好精+盡!無諗到台灣人都可以咁無人情味!我個fd話原來間野好籃,前排的高層成日鬧的巴打係廢青😡 11月罷工的同事返唔到工居然扣人AL又唔俾人早走,成棟IFC基本上得佢地的同事冇得早走!岩岩講個2個同事就係比人用遲到+各種理由迫年底前自動波resign! 超賤😡😡😡 迫走香港人後淨係請返台灣人!而最最賤既一單野係 ‘ 一個台灣前線TH當眾侮辱一個在公司做左成7年既credit , 話佢乜都唔X識😡(一個做左credit十幾年既年約40歲男仕) + 當眾掟佢電話落地😡😡😡😡😡Fxxk ! 完全唔識respect人囉!重要係無高層出黎同個男credit主持公道,一味護住個賤男,最後受害人黯然辭職,賤男返台灣繼續升職!我fd話有傳呢間野雖然係台灣銀行,但其實係一間超紅既企業(IFC唔只要有錢,重要有某的關係)仲有聽到佢地鬧的巴打廢青阻住佢地返工,做生意時真係好想搵‘黃油’淋佢地班台灣籃屍!😡 個Fd同我講叫香港人千其唔好去呢間銀行,佢攞埋bonus都唔撈!香港人千其唔好再幫襯呢間台資籃pk既無良銀行/做野!冇前途都不特止,關鍵連尊重人都唔識。
睇怕你唔喺入面做,咩都係聽人講
你話做完手術就俾人炒嗰個所謂香港同事其實係大陸人,藍到黑,成日係公司屌手足之餘仲要cap黃絲同事既fb 上wechat朋友圈公審
佢俾人炒個陣黃絲同事們開晒香檳慶祝
我個frd話啲口罩唔止薄到透光咁簡單,更誇張到係來源地不明,邊到做無寫,有效期無寫,批次無寫
識郁就唔會繼續搞部門分兩邊office翻工黎達到佢個BCP目的啦
究竟班管理層為左唔虧錢 可以去到幾盡
咁樣不顧員工安危
Bonus同加人工情況如何?
有冇多啲料爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞