大眾銀行

177 回覆
28 Like 3 Dislike
可以點做
未入嘅就唔好入黎,現職嘅就真係要考慮走
拎咗應有既花紅真係要走
到今日都未對疫情有任何安排,呢間公司真係奇葩
有 收5點囉聽日開始
真係多撚謝
馬拉佬同香港政府一樣7到出面
去到今日都係無安排
呢間bank都痴鳩線,成個bcp形同虛設
班馬拉佬好似唔驚疫情咁

仲要聽講某個back office department有員工有症狀等緊檢驗結果,但成間公司都好似無動於衷咁照常營業,而呢個department個head早排仲要擅自搵team b嘅人返嚟做嘢...
最新收到線報,大眾已經有幾個懷疑有病徵嘅疑似感染cases, 而公司繼續當冇嘢,打算將呢啲疑似cases集中去佢九龍城一個舊宿舍返工,而呢個舊宿舍係已經丟空咗好多年,入面冇足夠衛生設施、亦都冇隔離設施,如果嗰幾個懷疑cases有人中就會交叉感染冇中嗰啲。 如果同事唔滿意呢個安排就請AL或者no pay. 呢間公司根本係草菅人命冇當員工係人。

聽講佢地仲表明話政府檢測如果陰性係會冇black & white嘅證明,所以要求疑似感染員工自費去私家檢測攞返個證明,仲好冷血地覺得係你自己驚先去check, 所以公司唔會負責。
今日又50單新增,然而大眾銀行依然冇宣佈任何措施,又support唔到wfh
喺呢度做真係自求多福⋯⋯
垃圾公司
垃圾馬拉銀行
我覺得個垃圾HR有睇呢個post
講真個疫情仲嚴重過2-3月嗰陣,點解嗰陣有早放而家冇
你地班高層係咪好撚想公司有確診然後成棟嘢close down
我就真係買定花生
咁又ok喎
反正啲野做得咁慢
棟野開唔開都冇分別
順帶一提,呢間銀行除咗到而家都唔做任何防疫嘅上班安排之外, 連清潔都冇做,d懷疑有症狀同事坐嘅area, 完全冇派過人嚟清潔, 完全無視個疫情
今日67宗,大眾銀行繼續無視員工安全,好波
人地間間公司都對疫情有反應有措施,係得呢間公司咁特別完全冇反應
有呀
啱吖 係有

尋日全世界收ck email

第一段 廢L話
第二段 多謝員工付出 你老味 個個員工疫情下返工係“搵命博” dllm
第三段 叫人注意個人衛生同安全 遵守公司內部制定政策 同政府呼籲
死屎啦 政府叫私人企業盡量wfh 幾時有過wfh
第四段 叫人戴口罩同洗手 分兩段食飯時間嚟保持社交距離
分兩段食飯時間同保持社交距離係兩件事嚟
分兩段食飯時間 病毒就唔會散播?
你又無特定地方俾員工食飯
員工之間 又點隔1.5米食飯呢

ck 你個腦有事?
有事嘅話同陳仔一齊約醫生睇啦!

根本 前線要求唔多
隔離大厦保安清潔地方嘅時間仲密過你分行啦!
好心縮短營業時間啦
L有咁多valued customer入嚟咩
政府wfh 你就叫收5:00
你睇吓人哋收幾點
5:00收同6:00收有咩分別?

根本平行時空 離L哂地

跪求管理層班老人家一定要注意身體
唔好咁唔小心中武肺

第3490號病人嚟過main branch,
我等睇我地嘅senior management繼續冇action
連清潔都唔做
聽聞有人用放annual leave嘅人頭當wfh報俾某部門 唔知過唔過到骨呢
希望呃到人啦
嗱 罰錢唔好怨人
報金管督灰
支持篤灰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞