大眾銀行

177 回覆
28 Like 3 Dislike
今年應該有14-5喎,11會唔會誇左d
利申:由12做起
11真係唔奇
人各有志
全行都知
大眾出手低㗎啦!

1 管理層全部為退休人仕 以合約形式聘用 不思進取 完全沒有視野
2 市場策略完全脫節 息口只能用on9形容
3 試過上loan app俾總行,批咗三個幾月 屌那星!
4 ca弱智水平 批app問啲白痴問題 批L完 叫問個客嘅仔拎家課册 出世紙(財務公司就話啫 銀行都問人拎)俾個客屌完一輪 走咗去中銀
5 大眾張卡連eps 都無吖陰9功
6 fast payment system 到今時今日仲未整好
7 大眾ios同Android app 完全喺出自小學生手筆(唔信 自己去download 試吓)
8 仲想講講批loan個肥婆 其實你識唔識睇中文㗎 成日叫啲ca問埋啲弱智嘢 (我哋搵生意唔易㗎 無我哋搵生意 肥婆你食屎啦)
9 犯過非禮都可以響銀行做 咩玩法嚟?又某高層包庇?HR發緊夢㗎 有無人報HKHA同銀行公會?(我條囡日日驚緊)
10 肺炎咪大發慈悲,俾你放早一個半鐘同唔使返星期六月。得罪講句你有無咁多客要開咁耐

#我勸大眾都喺執柒咗去啦 根本仲衰過亞視
#轉做大眾老人院每年賺得仲多
#女友日日擔心條非禮佬
全行都知
大眾出手低㗎啦!

1 管理層全部為退休人仕 以合約形式聘用 不思進取 完全沒有視野 - 果兩個馬拉佬根本就係俾人流放, 做同唔做都係36
2 市場策略完全脫節 息口只能用on9形容 - 存款息口真OK, 但貸款真係ON 9, 又要靚料又要低風險
3 試過上loan app俾總行,批咗三個幾月 屌那星!- 一D都唔出奇, 問完又問, 樓上條友都係唔想做
4 ca弱智水平 批app問啲白痴問題 批L完 叫問個客嘅仔拎家課册 出世紙(財務公司就話啫 銀行都問人拎)俾個客屌完一輪 走咗去中銀 - CA都係佢上面條友on 9, 焗住柒落去
5 大眾張卡連eps 都無吖陰9功 - 同個客講, 連自己都覺得鳩埋一份
6 fast payment system 到今時今日仲未整好 - 仲有邊間零售銀行係冇得即時, 應該冇
7 大眾ios同Android app 完全喺出自小學生手筆(唔信 自己去download 試吓) - 又係柒到唔敢睇, 電腦版都係on 9
8 仲想講講批loan個肥婆 其實你識唔識睇中文㗎 成日叫啲ca問埋啲弱智嘢 (我哋搵生意唔易㗎 無我哋搵生意 肥婆你食屎啦) - 條友坐咗咁多年, 幾時先走
9 犯過非禮都可以響銀行做 咩玩法嚟?又某高層包庇?HR發緊夢㗎 有無人報HKHA同銀行公會?(我條囡日日驚緊) - 我未聽過了
10 肺炎咪大發慈悲,俾你放早一個半鐘同唔使返星期六月。得罪講句你有無咁多客要開咁耐 - 一向都冇客嫁啦, 有咪又係幫D財仔找換入數

#我勸大眾都喺執柒咗去啦 根本仲衰過亞視
#轉做大眾老人院每年賺得仲多
#女友日日擔心條非禮佬
咩非禮佬
辭職啦。
我都係聽嫁咋
條囡話總行有個非禮佬,唔知邊度非禮咗女仔定學生妹,判咗有罪,應該刑事。照返工到依家。
HR無出過circular 唔知有無報hkma同銀行公會。HR無做過嘢。
其他師奶提佢發生過件咁嘅事囉!
條友好似仲有精神病 報紙報過喎

有無總行巴絲可以核實吓 單嘢都幾嚴重
銀行會請啲有案底嘅人????
HR太垃圾?
開名啦 叫D客小心D
我都想開名
問題喺我唔知條L樣叫咩名
玩到咁都唔炒 後台應該好硬啦!
師兄做緊大眾? 黎緊去credit dept in CA, 我見呢位位長期請人, 係咪伏位黎?
師兄做緊大眾? AL福利果d點? 知唔知credit dept 既狀況? turnover rate係咪極高? 見長期請人。。
中秋、冬至、除夕、年30冇早放
中環開哂波又冇早放
肺炎殺到黎又冇home office
成日講corporate culture, 但第一項caring佢都已經做唔到。 喺度嘅人都諗緊走,未入嘅真係唔好入黎
未入唔好入 想入都唔好入
除非你好想挑戰自己

credit turnover真心無留意喎
佢存在嘅最大目的就係俾人存定期同埋放數 (大眾金融)
馬拉銀行
Training嗰個一樣
有背景應該喺真 批到慢過亞婆行路 都零後果
路邊社消息 Jenny姐好鍾情跳草裙舞
不得不提佢條回頭草頭馬姓劉條pk,串撚過馬頭咕哩。先嗰排交過手,中撚哂伏,收電話即刻屌咗一聲出嚟。跟住啲同事話佢未走之前都喺咁撚7串
呢間bank好多奇撚怪嘅極品,internal audit個Alfred Lam絕對係人渣中嘅極品,成日四圍搞事
Alfred 經典嚟
群魔亂舞
[銀行撚入] 台資銀行係黃?
https://lih.kg/1862282

幫推
係咪請咗好耐假果位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞