【武漢肺炎】【學術文】豬咀防疫使用方法

838 回覆
311 Like 9 Dislike
若果有 astm lvl1 已經好好
等梗更多資料
邊度講 p2?
thx
3311K當然係用過黎擋TG 不過deduce唔到有無FFP2/ P100標準
個網淨係咁寫姐:
產品介紹
搭配3000系列面體
3000系列活性碳濾罐
適用單罐式面體
圓型
提醒您:請向3M授權經銷商購買本產品,以避免誤購偽製品衍生產品使用風險
有機蒸氣專用濾罐附預濾棉,100CC

可有效過濾有機氣體,如噴漆、烤漆、粉塵作業等,單罐式設計,整體重量輕,提高佩戴時的舒適性,濾罐直接按壓即可簡單的裝在面體上。

CHING你有無其他source?
我都想揾番醬油不過擋到TG除左P100+有機氣體之外仲有咩邊種罐係做到?
呢個唔係我9UP係半年黎咁多前線得出黎既結果
如果今日我60926冇PAPER寫P100你係咪唔會再用?
粉塵作業等<p就係要黎擋呢D,P最低係95情況下點會擋唔到飛沫
https://hk.appledaily.com/lifestyle/20190817/SH6V4RPOLXQKTXKMIOOM4DJIB4/
呢半年訓撚左又覺得我9UP可以自己睇APPLE
呢個POST入面都好撚多港豬,但見樓主咁有心先推到宜家
終於揾到
其實呢半年講豬咀既POST多撚到數唔哂
唔洗去GOOGLE連登都大把
我揾左其他醬油3000系既FILTER好似最高真係得n/p95咁上下
我都錯左唔係P100
不過夠擋飛沫就夠
3744 可以嘛?
thanks

btw
好耐冇見
tube8
所以我一直覺得單罐係廢廢地擋到有機氣體但無p100囉

3477同7711都只係過濾效率達94%以上

照樓上巴打幅圖咁寫,如果3311k出邊塊棉係7711嚟,咁的確有particulates filter,不過就只係>94%唔係p100啦。
噢原Ching都搵到幅圖了
不過我都係依家先知3311k出邊塊嘢係774/3744k塊棉嚟 摸上去好薄 以為得張紙咁薄
絲打我之前都有睇開嘴想問下7093唔係剩係擋到飛沫?要擋埋病毒一定要落6000罐?incase佢airborne
咪講左其實重點在於塊棉而唔是個罐 :0(
最最最concern嘅係到底幾時換filter,而家係過濾virus,唔會有味,唔會令你呼吸困難,當你知道要換嘅時候已經太遲,因為你已經中左招就死。
咁Alcohol 算唔算 Solvents?
同埋份6200 cleaning instruction, 又話可以用佢3m wipe 豬嘴,係一日裡面頂著先⋯

唔計一日返到屋企個下清潔,中途要除,再戴個下,應該用咩抹
係過濾飛沫,同埋會令到個罐壽命縮短我諗PM2.5果類污染物同粉塵為主
如果想穩陣地較耐先換濾棉+容易清潔,係咪直上7093?

宜家08小隊果堆都變哂老屎忽了
得番腦魔仲活躍緊
http://www.ring-in.com.tw/personal/detail/1177
3M™ P2 活性碳濾棉 3M 3744K
跟罐既綿通常都係薄過外掛型
有效時間都會比外掛型低,不過擋飛沫都有排用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞