[扁平足絲] 求好嘅物理治療同鞋墊

47 回覆
0 Like 0 Dislike
平足其實有得練返好
應該算好到 家下個足弓個形冇托都仲係度
行山個啲正常行個幾兩個鐘都ok
平時由維園行去遮打都ok咁
咁你好彩發現得早
因為我親戚有人做物理治療我同細佬都幾歲就比佢見到 就比佢拋左去做矯形 我細佬仲嚴重過我 佢個托直頭係同對timber黃boot一樣高
但家下都好番了 體能好到準備考救護了
你個名

仆街了咁我都準備要睇成世
不過矯形師姐姐好靚
其實應該有得做手術既好似......詳情你問番你個矯形師 我都不是很記得
想問有冇啲識嘅tailor made鞋墊係for做運動/打波用介紹?
同埋25歲人係咪已經矯正唔到?
你就好
不過我雖然有扁平足但行路又冇咩問題閒閒地一日行幾萬步都輕輕鬆鬆
不過個陣佢叫我著鞋最好唔好著converse呢啲冇咩承托既鞋 最好著啲腳踭都包得實既鞋 所以我到家下啲鞋都係timber咁濟
其實幾萬步都輕鬆咁應該都冇問題啦
Same,而家着緊ub,腳踭左右兩舊膠我諗都夠硬掛
利申劉亦菲單野之前買既

不過係對腳踭歪左唔好睇咁lor
但con屎真係幾百搭好好襯
幾歲就有 細個肥?
鞋墊可以好似樓上咁講去政府整,矯型部個期唔難約,佢地有d醫院冇乜野做
物理治療大部分私人開既診所都整鞋墊,價錢千幾二千蚊一對包覆診,不過老實講,物理治療本身唔係整墊既專家,只不過冇乜人做同唔難做,佢地先走去學(其實幾個鐘),又可以賺下錢。足科矯型師都整鞋墊既,不過香港唔多,佢地d鞋墊好硬,貴就一定,你預幾千蚊整一對
足底筋膜發炎,鞋墊幫你處理個成因,但個炎症好唔好返真係靠你自己個身體消炎,去物理治療可以快少少消炎,衝擊波,針灸都可以好快,不過堅痛
巴打你嗰陣搵佢整大約幾錢?
好似係$2600左右一對,依家已經著咗年幾兩年啦,腳板底同膝頭已經無咩痛,後悔咁遲先搵佢(我足底筋膜炎痛咗六七年先搵到呢間),貴啲覺得值嘅
整鞋墊有冇人知伊利沙伯醫院好定廣華醫院好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞