網購外科口罩集中討論 10

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
Amazon 好啲既都咁上下
level 3, 但MIC
我都識人診所買呢隻, 我果時都夾單買左幾盒
計實重
Me2, 都係 kenko sakas, 預定28號出貨
我都係⋯ 睇左兩三日,都係用左3千幾,買左2500個口罩⋯
上面巴打咁癲... 當一日用2個, 用幾年喎
5個人分
一人1000個
用500日姐 又唔好咁誇
佢網頁寫日本倉如果體積重大過實重5倍,或按體積重收費
一個人每日平均用兩個 預計半年解決疫情

(2*183)= 366個/人
已課
上個post有人賣到6蚊一個 真係唔好買炒價口罩 助長啲人食人血饅頭 如果大家真係買唔到 可能可以幫大家買

想問下依隻得唔得?
●0.1μmの微粒子:99%カット……………PFE試験(0.1μm) ●ウイルス飛沫:99%カット………VFE試験(平均約3.0μm) ●花粉:99%カット……………花粉捕集効率試験(約30μm) ※マスクは感染(侵入)を完全に防ぐものではありません。

有冇人知呢個好唔好架 我見佢寫 ASTM level 2 protection providing > 99 percent bacterial (BFE) & particle (PFE) filtration @ 0.1 micron
但就唔見有人討論
唔介意made in china外可以去馬
有晒標準寫出嚟 絕對可以
我都係amazon買左話係medicom嘅口罩
但係佢寫astm f2100-04,唔係astm f2100-11
係咪買左假貨
如果ASTM Level 3其實要咁上下價錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞