推背圖測中溫疫:黯黯陰霾,殺不用刀

292 回覆
248 Like 21 Dislike
yt有個叫大金人既見解話唔跟
我覺得佢個講法算講得通
可能會係佢上位,經過此疫情傳到周圍都係

習帝要落台
軍人係對白頭翁嘅 貶義詞, 即係話佢冇資格做皇帝, 就算係都係昏君 ,金聖嘆都有解釋。
屌 又中
我成日形住係侵侵
不用刀其實可以係個「勇」字 因為推背圖好興一卦入面強調某幾個字 就會重複幾次 後面再出現「勇」士 而且圖中的揮拳男子亦有「勇 」之意
咁當然殺不用刀你話係瘟疫殺人都好合理
白頭翁我依然認為係習 雖然夷人者白鷹解美國好合理 但佢強調係「軍人」 而且解作美國就會令本象失去主角
帝宮啫係北京啦
啱啱上網search咗下見到北京有個叫東直門嘅地方
咁啱個車站就有個好出名嘅藥王像
再search藥王個生平
好似就係講佢住果度有好多人病 冇錢醫好多人死
所以佢先決定要學醫
但之後因國事動蕩所以又隱居過上山專心習醫
會唔會就係講緊 有學醫之人忍唔住個政府決定出番嚟帶頭反抗
之後同勇士裡應外合 天滅中共
反而覺得東邊門裏伏金劍係射導彈
5行學說我唔係好有研究,都係參考其他人既見解再消化
九運2024-2043年,火為主
我認為45象係未發生,更加唔好講46象
45象係講打仗打到一個有實力既國家投降甚至亡國
要留意41-44象都屬火,正正就係屬火既中共統治緊中國
45象當中炎運宏開世界同可能係講2024年開始全世界都望向一個方向

有冇時間都睇下武侯乩對比下
武侯乩講既冇咁隱晦,清晰d
推背圖由順治入關到太平天國中間空白
我覺得係清朝有心刪減左
中國大治推背圖都會講,鴉片戰爭咁大件事竟然都唔講
有樣野好鬼就係推背圖d圖,關於外族人既一律都畫成著清人服裝
唔關女真人事都係咁
有傳某個版本既推背圖係多過60象
如果多出黎既就係講清朝就印證到我既諗法
可惜本野係外國,網上又搵唔到
冇打亂
歷史+武侯乩做對比已經50象
剩返10象點打亂
導彈?
正確啲講,不論是繼位或謀位,習之後的昰姓劉的
東邊門伏金劍
有冇機會係台灣兩岸海峽,然後美軍軍艦係金劍?
咁你點解釋55象同甲午內容完全吻合
仲有你可唔可以解下武侯 我睇過好多人解但好多都好牽強
仲有如果你要用其他預言撈埋推背圖一齊講仲怪 馬前課基乎得翻一個朝代(政權)但藏頭詩就仲有成幾千年
45像唔岩卦,有人講過推背圖時序比人亂過
youtube大金人解得幾好
睇wiki話版本有6個…講真,係幾時寫都無人知…
45像錯左時序,講第二次世界大戰日本收皮,有客西來指美國
侵侵指示美軍由台灣經金門進攻慶門
長驅直入北京
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞