[核彈] CCTVB播《幸福爆發!光之美少女》,熱門一個Post都冇

817 回覆
26 Like 661 Dislike
接住講
小姬喉嚨人勁正
好創新
愛心天使
估唔到小惠係學渣
全集最認同嗰句係sin cos tan微積分聽到覺得煩
笑死
個反派接住招二人合體技
講一個Precure 廢
仲以為佢大師兄上身
以為下句講二個Precure 加埋
都係廢
Lovely就正日日同藍神爆房
曹沖又劇透
冇睇過
今集嘅neta
有馬公生同宮園薰開片
命運天使 星光爆破 (幫我撐十秒呀, 可愛天使)
神崎美月: 犀利啊, 估唔到同星宮莓合作(進行偶像活動), (洗腦)力量會增強咁多.
竟然係咁
神巧合
健太就正,可以一齊溫書
誠司 rap

無啦無啦
全員報幕
今集蔚藍有冇出手
前日同尋日嘅殘廁QR都有神巧合
------
前日朝早電視台重播忍者小靈精(印度版第二季)最後一集 下晝殘廁QR就出現咗為民除害嘅蒙面俠(卓真) 咁啱蒙面卓真俠小靈精配音
另外 今日下晝開始重播咕嚕咕嚕魔法陣(2017年版) 男主角仁傑嘅粵語配音同紙箱戰機山野阪一樣 蒙面卓真俠嘅出現好明顯係花師奶霸權嘅"神預言"

蒙面卓真俠愛乃惠 白雪姬(姬爾達・溫豆.藍天王國天使女王)大森悠子嘅稱呼亦有玄機
愛乃惠被稱為小惠俠係因為佢之前嘅一套動畫(四月是你的謊言)接替咕嚕咕嚕魔法陣(2017年版)首播(咁樣係咪叫做"仁已群薰"呀?)
大森悠子喺日頭嗰陣(忍者小靈精(印度版第二季))幫佢陪獅子狗(小玲瓏) 所以咪叫佢做悠子俠
白雪姬蒙面卓真俠冇乜交集 所以就咁叫佢做姬爾達
------
尋日嗰集適逢日本三一一大地震九週年 白雪姬返去藍天王國毫無疑問係"觸景傷情"(東堂詩音tone)

Pretty Cure藍天王國唔使排隊攞籌 又唔使拎護照過關 仲唔使強逼戴口罩 唔驚舐嘢咩?

白雪姬為咗令卓真記起佢 喺今次嘅任務之中喬裝成忍者 潛入城堡 應該係除非唔係

藍天王國而家進入封城狀態 小惠佢哋有命返嚟可以劏雞還神囉
------
講到觸景傷情 尋日東京MX重播菈味1入面"大神田做埋帕普莉加學園初中部嘅校長"呢個集數
學生被沒收星光票卡 冇得去星光樂園 自然比死更難受
之後桃樂絲.威斯特雷歐娜.威斯特喬裝成忍者 去校長室攞返星光票卡 去星光樂園表演 最後被校長重罰
睇完,咁都叫巧合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞