[核彈] CCTVB播《幸福爆發!光之美少女》,熱門一個Post都冇

817 回覆
26 Like 661 Dislike
唔可以咁污穢,要宣揚正能量

日本Netflix 屈機到,可惜唔識日文
頂你點解princess光美集集都可以咁好睇
變身少女花啦啦
princess光美最後一集嗰打鬥真係世界級!!!
要投訴星夢學園,等支那人冇得睇

【湖南卡通角色染髮被指教壞細路?】
【專家:提高辨識度並無不妥】
【被迫下架】

湖南一套名為《菲夢少女2》的卡通片,近日就被市民投訴,指角色的衣著太過花俏,又將頭髮染成五顔六色和在舞台上換衣服等,批評它的價值導向有問題。

有學者說,卡通片對青少年和兒童的價值觀有很大影響,應該立法監管,但無須上綱上線。

亦有學者指,卡通片本身是一種藝術,在設計上面加強角色的辨識度,並無不妥。

湖南廣播電視局回應說,《菲夢少女2》雖然沒有價值導向問題,但當初未有審慎設計角色,忽略了它對未成年人士會造成潛移默化的影響。現在節目已經停播,並對有問題的部分進行調整。

#菲夢少女
#國產卡通
#有線中國組

https://www.facebook.com/265944843550009/posts/2595158573961946/?sfnsn=mo&d=n&vh=e
終於睇左star twinkle套劇場版 星之歌
好好睇
電影入邊
啊光既變身畫面流暢過tv好多
睇完princess呢代跟住追邊代好呢?
梗係star twinkle同hug
播完呢代係咪接住下一代播?
hug個故仔
比唔比劇透
都完左咁耐
直接討論啦
https://www.youtube.com/watch?v=v7L89hfQJF0
啊光咩色都咁迷人
屈機
最後一集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞