如果《乜代宗師》係《一蚊雞保鏢》嘅質素你會唔會睇

94 回覆
76 Like 13 Dislike
後者直頭係好嘢嚟
我答你 垃圾片
態度正確
講撚中曬
一蚊雞保鏢其實好睇喎
奄尖聲悶,我會比錢去睇,原因好簡單,想睇佢拍到d乜帶比香港人睇,完。

無90分既戲都係垃圾都係浪費錢,一百幾十蚊食黃店好過啦,但係唔可以兩樣都做,緊要放棄某一樣,貴咪睇早場囉,17年前第一套自編自導,電影進步左幾多,又幾有可比性?唔好睇咪柒就起身番屋企囉,再大大聲宣傳套野垃圾叫人唔好睇。

好多人都有僥倖心態,覺得依樣唔好就未審先判,之後講到自己幾有睇法,慳番d錢做第二樣更有價值既野,老實講一百蚊有幾比唔起,你半年來無買過made in china野?

香港人比d支持香港人啦,粵語市場好細,大J都講過粵語youtuber好難到100萬followers。

你今日幫手抹殺緊本地製作者,將來得番和諧電影比你下一代睇,到時唔好打晒飛機話以前港產片好正。
支持爛片唔等如支持本地製作者架 我係打飛機話港產片好睇點會包粗制濫造嘅賀歲片

得罪講句睇咗咁多年戲好睇嘅大堆頭賀歲片得嚦咕嚦咕新年財
話說你睇咗一蚊雞保鏢未啫
都唔知你想表達乜,晒時間,88
其實一蚊雞係幾好睇, 一定好過上年套垃圾特工
睇下無壞當支持下香港電影,
驚浪費時間咪剩買飛唔睇。
你未睇入來屌鳩我話唔係討論緊套戲居心叵測
問你睇咗未就笠水走人
睇預告仲差過一蚊雞
一蚊雞好嘢黎 cult片黎
麻雀果套同情意拳拳先難頂呀屌
以連登小學雞標準我諗佢哋一蚊雞都接受唔到
特工就真係垃圾
一蚊雞我唔會話好睇但係話 guiltily pleasures movie
早30年出世一定入戲院睇一蚊雞保鏢
當年係翻版VCD搞死電影業
士碌架 無得救
老實講,印象中買過飛入場睇黃子華既戲有 "男歌女唱"、"一蚊雞保鏢"、"情意拳拳",三套都覺得好撚差,尤其是男歌女唱,心諗你到底知唔知自己拍乜?又知唔知浪費梅艷芳呢個咁好演員?我唔會再買飛睇佢既戲,無謂再中招!
男歌女唱我覺得還可以 典型大橋ok但係中間細位好求其
情意拳拳就
開門啊
等緊幻愛同金都
基本上每年評論學會推薦list都會有睇晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞