其實和理非唔係稻草人

91 回覆
213 Like 12 Dislike
其實幾岩,香港人要學識團結同合作,唔好好似熱狗咁成日屌人。就算你有point,屌人都係無用

[善用區議會大勝成果] 區議員聯合搞公投, 搞泛民及本土初選!!
https://lih.kg/1809265
【戰略】【論抗爭資源框架】長期抗爭嘅崗位及分配法
https://lih.kg/1829690
屌個人都唔知有冇出到街
其實鬼唔鬼ac冇影響
當你個腦保持清醒
無論10個鬼ac定100個鬼ac都影響唔到你既想法
就好似黑警 正苦 報紙
每日同你地講
示威者好暴力呀 佢地唔係真正愛香港
如果你地係愛香港既就同佢地割蓆啦
一樣彩佢都ON撚9
推好文
有陣佢地講野可能係岩
呢樣冇用個樣冇用
但我地都要試
冇人睇到未來掌控
可以知道做完個結果係點
做完可能99.9%冇用
但冇0.01%既機會可以令場運動步向成功
試就有50% 唔試就0%
點解唔盡地一博
終於有人講
連登呢兩三個月烏煙瘴氣嘅其中一個原因
就係每日都有一大堆打稻草人嘅post佔據晒熱門
你諗得出嘅稻草人基本上都打過晒 唔止係和理非
每日都有網軍不斷試圖分化唔同群體

如果有手足中伏就會毫無意義咁樣鬧嚟鬧去
但係其實個target根本係假嘅 甚至唔存在
咁做完全係浪費時間 而且仲令其他真正有價值嘅post推唔到上去
不過依家咁多鬼ac
如果連仔唔做嘢嘅話基本上冇乜可能杜絕到呢個情況
三罷
和你塞
和你飛
連儂牆
區議會
黃色經濟圈
每樣野做之前都係一個未知數 無人知成功定失敗
冇人知個成效大唔大
所有野都係要有人去做 先會知結果
以前冇人相信人類可以係天上飛
係天空飛簡直係痴心妄想
全靠人不捨既精神同改良
今日有邊個唔信人類可以靠飛機可以係天空飛
我都係個句鬼ac其實無得避免
如果連尼住可以查到你地一個IP有幾多個人在線既時候 而佢一早又出哂樣
班黑警會唔會搵佢跟住一個一個IP check去捉人
唯有保持自己頭腦清醒 有唔小新user都係場運動6月開始加入連登
每個人都有自己唔同既限制同能力
你考第一 唔代表考第二既唔夠努力付出唔多
唔好再將「勇武」同「和理非」分成兩個等級
勇武付出好多俾人拉左既代價好大
但同時間唔好將和理非既付出抹殺哂
Push
呢個要推
後生當然跑得快
但係隨年紀增長
身體機能係會減退
以前跑到1000米 唔代表4050歳仲可以跑到1000米
需要互相理解 互補長短
小批評多做事
場運動其實團結左香港人
以前既香港人好冷漠
依家都有義載
亦見唔小真係順路三唔識七都車哂去一個地方
希望大家唔好忘記
點解我地可以走得咁遠
團結就係我地最大既武器同防護
每一個同路人 都係我地團隊最珍貴既資源
缺一不可 同時希望大家愛惜生命
一齊行落去
agger
上面個Post屌完走得快
下面個Post就屌走得慢

冇獨立思考嘅人睇得多連登真係會精神分裂
其實講真而家帶裝真係冇用 poly之後跟本打唔到陣地 人哋未放tg已經捉人/放完冇耐圍捕 帶裝反而仲大風險
身邊有朋友直情因爲咁而唔上連登
琴日有人開post話唔想有大圍捕
但內文叫和理非帶gear帶防具 遊行完唔好即走 同勇武一齊行動
推撚到幾千正皮

互補長短就最好
不過見到勇武手足都會俾佢地走先,捉咗佢地真係會變浮屍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞