其實和理非唔係稻草人

91 回覆
213 Like 12 Dislike
每次活動都俾你班連登仔屌
當日救理大有文具又俾你地屌唔衝
好心唔衝就將啲文具俾前線
好啦 到和理非唔帶文具
就一句屌落去 文具都冇都唔知出黎累人定食花生

成堆係到問點解和理非冇文具唔留低係到俾人拉
掩護勇武走 黑警捉和理非係濫捕
但同時間有冇諗過佢地都有生命危險
濫捕係有法治既社會先會處理到既問題
而香港法治已死
每有一個人俾人拉 就唔知俾黑警係狗屋點打點虐待
不分化 不指責 不流血 不被捕 唔係一個口號

分化呢個問題每日重覆又重覆
每次有任何事 第一個留言就可以帶哂風向
我係支那都識玩你地啦 10個account
一個提出 9個附和 風吹邊邊就多人跟
可唔可以保持下理性 有啲獨立思考
去認真諗下件事
黃子華 達狗算唔算黃關你撚事咩
你覺得黃子華係黃你咪去睇
你覺得黃子華無表態唔係黃咪罷睇囉
不斷重覆又重覆開post講乜代宗師
覺得佢唔係黃既同幫佢宣傳冇分別

另一個笑話就係
每次有咩事有人覺得有疑點就聲大大咁問人
咁你係唔係割呀
旺角3個黑衣人斬一個不知明人士
就一定會有人衝出黎話其中一邊係手足
有人話可能係黑社會糾紛就即刻大大聲問
咁你係唔係割呀

其實場運動想行落去 得一個方法
保持理性 獨立思考唔好再俾人帶風向
唔好左一句你係咪割呀 右一句你係咪割呀
記住6月可以行到今日呢一步
係因為我地相信 理解 理性 去處理每一件事
識得去分析靠自己去思考成件事
好多人睇住連登 好多人相信呢代年青人既智慧
所以唔好再俾人帶風向 風吹左邊就跟住墜入圈套

不分化 不割蓆 不指責
其餘兩個只能避免 不流血 不被捕
願我們煲底相見

光復香港 時代革命
五大訴求 缺一不可
結合矛同盾 就係香港人最大既力量
好到point

不過我覺得和理非真係唔洗咁急走

我有時都負責殿後執多幾個走

(通常都係冇野放係身)
每個人既能力都唔同
勇武有戰鬥力數量小 和理非有人數
每個人都有權去選擇適合自己既位置
強行推和理非上前亦都冇用
勇武和理非既存在係互補不足
好文
Push
有人付出多d 有人付出少d
好過唔付出既
以前每一個問題
大家都會齊心合力去諗解決方法 然後進步
當時得 依家都得
雖然大家唔覺
但香港人記性好左好多
已經冇咁善忘 因為大家仍然願意出黎
可能做得未夠好 但係我地必須要承認
香港人係真真正正第一次革命
你地既覺醒係全民勇武
我見到既覺醒係全民運動
由港豬到遊行到每次都出去既和理非
已經係一個覺醒
係大家眼中可能未夠
但我覺得至少佢地依一刻唔再係港豬
不分化不割
不嬲兒登仔係又屌唔係又屌架啦
香港人本質都係鍾意互屌同笑人柒

行到今日咁耐已經好難得
唔係每一分每一秒都要提起義士個名先係記住佢地
而係用每一次既運動去證明你記起佢地
佢地其實同我地一齊行緊 只係我地唔知
佢地只係換左個方式同我地一齊行緊
我地要做既 並唔係每分每秒去講佢地個名
而係要繼承佢地既意志
唔係為人而戰 係為自己而戰
淺淺淺黃, 和理非需要進化
每一個人都要進化
只係需要時間
係邊個為場運動set左時限
係我地自己
無時間啦無時間啦
都要俾啲時間老既適應下
7月1號垃圾會
有邊個唔驚因為依次舉動場運動會玩完?
但和理非適應了 大家都開始適應了
大家都明白唔進化好難再有進一步
但係大家都有個心理關口 需要時間搵個方法突破
不完美 要改善
其實呢場革命無分軍階
唔需要去不斷用壓力去逼到自己咁緊
你將十樣野攬上身場運動同將一樣野攬上身
都係希望場運動可以堅持落去
我唔驚你攬一件攬十件事
我係驚有人壓力爆煲頂唔住
講得好!
細蚊仔唔屌唔得
下下自我中心要人跟佢嗰套
今日好攰 訓先
希望個post大家會睇到
亦希望大家可以互相理解
因為真係太多鬼ac
TLDR
係咁屌個D 只係 冷氣軍師 / 帶風向 OR比人帶左風向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞