香港示威編入考題醜化示威者 學生:政府怕我們知道真相

129 回覆
654 Like 7 Dislike
世界大戰嘅原因都有極端民族主義
又話同胞原來一直都割左
全世界有個地方係唔憎
全日都好忙
香港人罷一次先講喇
自己未做到你叫全球做?
佢哋咁爆料會唔會被消失
黎香港=支持港獨
我枉為美國人
反正都係屈
求其啦
我唔係中國人啊hi
好撚膠
明明通識有6大議題得1個真係主要講中國
但啲紅媒就講撚到通識淨係講中國衰野咁
通識明明係為左加強愛國教育而生
冇人想做支國人啊屌 鬼佬問咩人都唔會有人答支國人啦
你首先要喺全球有足夠嘅人數知道呢件事, 第二你要喺全球有足夠嘅care呢件事, 第三你要喺全球裏面有足夠嘅人數支持呢件事, 第四你要喺全球有足夠嘅人數願意因為呢件事而犧牲自己嘅利益。

暫時除咗香港同埋potentially台灣之外, 應該冇乜地區有潛力滿足曬四點。

暫時大部分地區都係停留喺有啲人知道呢件事, 即係連第一點都未reach到。

英美澳加同埋一啲歐洲國家,即係香港人宣傳得比較多嘅地區, 都勉強可以叫做滿足就第一點, 都有幾多人知道香港嘅事。

但係真心care嘅應該都唔係好多, 即係話第二點都未做到。

[善用區議會大勝成果] 區議員聯合搞公投, 搞泛民及本土初選!!
https://lih.kg/1809265
現在使用產自香港的物品也會被一些學生視為「叛國」行為。他舉例說,他的一名女同學因購買了香港化妝品,被另一學生罵「香港狗」。

D支那曱甴一車車落黎香港買野是咪=支持香港反中亂港暴動?
支那送錢俾外國勢力搵人反中亂港
教育本身就係灌輸意識形態
求學不是求分數
但考試就只為求分數
你要我寫到大公文匯咁都得
長此下去 會唔會我地未搞得成獨立 支那已經主動將香港分割出
唔好順住說話自嘲自閹
如果没组织,没纪律,盲目爱党,就会变成像福州地区中学那样的中国垃圾。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞