[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (10)

204 回覆
2 Like 0 Dislike
https://simegg.city/r_mypacesoftbank

加左落blog. update 左2月對呢張卡既comment.
係東京跟據Ashley cole 巴打試既spedtest, ping time 接近番正常既速度. 應該係好轉左啦. 不過Ashley cole 巴打既測試見到, upload speed 久不久係仍然below 1Mb/s 既水平. upload speed 未解決到.

暫時對呢張 Mypacemarket softbank 無限8日卡, 建議係"可以一試", 不過, 要仍然要留意ping time 同 upload speed.
上圖就係SoftBank 809SH WIFI
下圖係 3 10日10GB
青森

盛岡

秋田

田澤湖駅

仙台

上野

新宿

河口湖

表參道

東京駅

渋谷

八王子

橫濱

浦和美園

新宿

銀座
hmm......... 仍然係波幅好大. 就算你係九州用都仍然係波幅好大.

你有d upload 超快, 有d 唔夠 0.1Mbs. 有d ping time 40. 有d 去到唔郁既水平350+ -> 530+

你旅行中有無用 whatsapp 去send 相俾人之類? 我諗你呢d 速度, whatsapp send 相俾人會有一定難度.
撇除Softbank 809SH 隻當地wifi 蛋唔計啦, 佢太無敵無乜好講, 高速+ 超低ping. d 數值靚到無得可以再靚. 價錢都唔係同一水平.

以3HK既 10日10GB 黎睇, 你唔會講佢係超勁, 不過真係好consistent.
我想問呢AIS果張卡佢有寫EXPIRY DATE
養住佢係咪可以過EXPIRY DATE都照養到?
想問有冇卡可以收到日本sms?
可以
增值後裝app可以睇到個日期延長左
夠10日, 低調bump
無得去日本
真心灰

本來下星期去沖繩
可以試OTS租車個Wi-Fi旦
我本來都係訂左4月尾, 我而家都驚去唔到.
我5月都有
但我取消晒
又夠10日, bump 一野
呢幾日係香港用緊張 環亞遊
見佢6月尾到期,成10日 每日1GB,用得唔好浪費
又夠10日, bump 一野
原來咁耐無post
都無人去到旅行.....又點會有post
睇怕出年先有機會再去旅行
日日東京都幾百確診
咁點開關啊!
唉....等到忟
要封城, 真係DKLM.....日本仔點攪ga
咁就成年....
日本咁撚樣,無返三年,都唔可以去日本

咁耐無post 下speedtest, 呢個係London 用Vodafone network 嘅speedtest
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞