[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (10)

204 回覆
2 Like 0 Dislike
洞爺湖

函館

剛問左 已停售啦
我問門市冇既....
剛問左?

我啱啱先同代理講完電話咋喎,無話無喎
應該係門市冇賣,但有其他地方賣緊,想問下邊到有得買張卡?
你係咪講CSL門市?佢地不嬲都無賣就梗係無
Oh sorry 我冇攪清楚,想問下張卡係咪SSP都會有賣?
唔好意思 想問連登除左日本上網卡 仲有冇上網卡集中post? 搵唔到
無, 不過你可以問, 睇下呢度d 巴打有無人答到你
係, 不過限速後你當用唔到
https://lih.kg/1658915
呢個算唔算?
喺tw wifi rental store 租咗隻softbank 809SH
50%電 連住兩部電話都用到8個鐘 速度又夠快
唔介意係有啲日子既測試,我可以分享吓既

2019年6月我用過哩隻,我買8日既,東京地區遊走,

9號係羽田機場
12號係鎌倉

我去到第六日,大約用咗80幾GB,實數唔記得

但有個問題,我用netgear M1港行set唔到share,只可以用部後備an機s8+做分享,全程我都見係收softbank ,冇見過收docomo,就算手動都唔得,都係跳返去softbank

LTE既係我同時用CSL路路通做對比

無得頂, 我會加落blog
咁又好似幾好喎 用80gb 都仲有1x mb速度
同埋想問,佢接收情況普遍都穩定?
即係唔會一時1x mb 一時就load唔到得0.x mb咁?
我覺得除咗ping高同埋粒IP係台灣,都ok既
我嗰次去,有一次係坐去熱海既時候收唔到訊號,reboot過部電話

全程用都正常既,冇話感覺特別慢
Joytel d sim 係用唔到wifi蛋
不過呢個小問題
睇完d speed test我下次都要試下
但依張係咪都係要ssp買?
最後買左mypacemarket張8日softbank 試完再報告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞