比一鍋堂更勝一籌嘅黃店任食邊爐 - 牛大人

145 回覆
282 Like 29 Dislike

Fb見到9月先開 11月11,13有罷工
但可能荃灣店是新店 未加入黃藍地圖
位於大鴻輝16樓 前大鍋口嘅鋪位
1700開 當日1645去等 已經塞滿晒要等wall-in嘅人 網上訂位同訂壽司郎一樣 要早一個月訂除非你訂九點十點之後

佢同一鍋堂比較唔同就係 比貴啲會有更高質嘅肉你食 而最平嘅餐 肉就同一鍋堂差唔多 當日小妹本著試食心態就揀左最平嘅餐 但見隔離枱啲貴肉望落幾靚

首先要揀湯底同餐 鴛鴦湯要加$50 所以就單叫左鳳梨雞湯 個湯幾好飲 同一鍋堂不相伯仲

但自助配料區標榜台灣直送蓮藕同芥末丸最好食 而粟米就唔甜 可以唔食

我直接講有咩贏一鍋堂算 蝦同沙白好大隻 但兩個人點一份 只有一隻蝦 同兩隻沙白點五份沙白都只黎六隻 睇黎海鮮成本比較貴

仲有大量台式食品小食嗌 啲炸物仲熱嘅包括炸餐肉 鹽酥雞 台灣腸之類 因為一鍋堂食第二次就厭 無咩嘢好嗌 相對黎講牛大人就更多食物選擇
同埋連水蓮都有!但係追單兩次追到last order先黎一碟睇黎又係貴嘅食材

同埋佢嘅冷泡茶系列非常有heart 浸住大大包茶葉 個樽又靚

飲晒三款 個人排名 桂花烏龍>洛神花茶>菊花普洱
仲有各種汽水同紙包飲品 仲有台灣嘅蘋果西打 <-其實唔太好飲
Like&share fb仲送黑糖珍珠鮮奶 但驚太飽所以無要 飲完都唔洗食嘢啦

最完美嘅係 埋單後會有movenpick 當日有白黑紅三隻原始味揀 完勝一鍋堂無任何甜品 食埋甜品先係滿足嘅一餐

小妹覺得呢間邊爐性價比很好 甚至有唔少比一鍋堂更好嘅地方 所以向手足推介 打手死全家

聽日係最後一日荃灣店新張88折優惠 大家想食最好就五點前去wall-in等啦

無影相 所以求其cap幾張openrice圖 有興趣就自己上openrice睇啦
好似有碗話碗介紹過呢間唔差
有咩
依間超多人食
係 之後就卜唔撚到
唔敢入去大鴻輝食,驚火燭燒死
有得電話訂位?
仲話台式食物好多款 唔似出面果啲 是但台式湯底+普通打邊爐料就話係台式火鍋
岩岩睇左 佢都講得幾中肯 啲台式野食質素真係水平以上
旺角總店 係瓊華
屌 原來因為佢
好似得網上 不過無邊日六七點唔full
五點唔full
佢兩個有種就介紹多啲好食黃店
搞到我出街乜都食唔撚到
好食同黃店好多都好撚大衝突 我已經中左bob叔幾次伏 希望大家識執生
屌啦, cls試過排到11點, 都食唔撚到

btw, 呢間真心好食, 試完唔好食可以搵樓豬
是 蓮藕仲甜
搵我做乜
杜汶澤介紹個兩間都好好食
我反而食十間 都可以有七間真係好食喎
巴打咁唔好彩
我都想知點解
睇我介紹
新開張都已經嚟唔齊嘢食
遲下仲得了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞