最抵手機上網玩法係?

49 回覆
0 Like 45 Dislike
小弟用緊支移$90 PLAN,畀人教話買張 CSL 一年20GB DATA SIM 再加張儲值SIM卡,其實已經好夠用

我每月都用1GB或以下DATA,打電話又唔洗咁多個鐘,諗諗下又覺得好似真係咁玩抵啲,各位點睇?

定係我太過時,呢個已經係好普遍嘅玩法
根本上台=做水魚
儲值卡又平又無合約 選擇又多
有冇得將電話號碼轉做第2個台儲值卡?或者用番支移嘅儲值卡
當年有堅持一路用CM voice prepaid + 38蚊30日1GB data plan而家就有免行政費有VoLTE有38蚊30日1GB data plan嘅4G CM prepaid囉
轉club sim,買data唔好上台,data有3個月限期

另外買通訊組合,計埋平均每月5-60左右
轉個電話no.去儲值卡,半年比一次錢
再另外買一張data card應該已經係最抵
要留住電話no.就有成本,無辦法
樓上巴打講嘅club sim已經最平,但門市成日無貨
乜支移唔係有個養No. Plan非常平咩…唔者去問吓
咪用支那移動啦
2020年啦
最抵係用 Wi-Fi
1Gb夠用幾多日?
想問下過左點計?
要再買GB數?
smt88蚊2mb無限,其實夠晒用
3年卡 差唔多$140 一年30GB+20GB社交數據
用緊3 4G plan, 完約可摸耳keep number 轉年卡?
支移$42 冇data
來緊轉去club sim
想開個google map load十世
咁都叫夠用
唔得 同台唔可以
先轉去其他儲值卡等兩個月
再轉返萬能卡
我好快喎,足2mb其實夠用
我同台轉plan佢收我128蚊2mb無限
電訊台搵sales一係搵街站
用app申請,會寄卡去屋企
1星期內收到
雙卡電話
長用number轉去hello純用黎通話,$0.03/min
data用3或者smartone 30gb左右年卡,120至140蚊之間
----------------------
香港獨立 唯一出路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞