最抵手機上網玩法係?

49 回覆
0 Like 45 Dislike
轉NO.去儲值卡嘅話,一定要轉番同台,定可以轉NO.去第二台儲值卡?

另外師兄可摸以話我知邊台嘅DATA SIM同儲值卡抵玩啲?唔該哂
萬年卡係咪所謂嘅CLUB SIM?其實同儲值卡有咩分別?
師兄有冇好推介嘅雙卡非大陸牌電話用?
我就1張卡KABAYAN 留NUMBER, 最新出咗218HKD 90日無限上網PLAN (用增值卷200送30 =260) 再用ONLINE HSBC RED 4%回返8蚊
192成本平均64蚊30日
仲有42HKD 留黎打電話或者下次買PLAN...

15GB 21MB FUP, 之後無限2MB
另外買咗一張屋企舊電話SHARE WIFI用, REKANAN 50HKD 60日
一樣15GB 21MB FUP, 之後無限2MB

CMHK真係太平

要留NUMBER 就要轉一轉其他台先
轉入KABAYAN 去CMHK 門市就OK

(CMHK中資, 用唔用, 怕唔怕比黃戰士鬧就自己考慮, 或者用緊唔好話比人知)
Iphone
要燒data先平
每個月under1GB嘅話年卡夠做有突
其他唔清楚, 但任何台都可以轉去club sim
***近年出既機都可以雙卡

btw, club sim 有張年卡$799, 60GB

要留意club sim無留言信箱同send SMS功能
自由鳥(打手)
大流量都係上台真無限啦
有限data年卡真係冇得輸 flexible+平
3 出果 d 橙萬卡
想買張卡放平板俾小朋友出街睇YouTube應該買咩好?
REKANAN 50HKD點用60日
之前試過
華龍卡 168/年 養住個number
誠哥 50GB年卡 198/年 上網
average $30.5 / 月
三叔a70 好多地方賣緊2700
上台有得同台send SMS嘛溝女必備
咩料, 玩復古?
仲有人溝女用SMS? 唔係WHATSAPP, TG, IG, FB?
點解唔用ICQ?MSN?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞