[NS]Pokemon劍盾討論區#109 雄性沙奈朵吹簫 <請使用不推文回覆>

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我都想要
Discord group
要等洗腦add
50+ Atk Aegislash-Blade Close Combat vs. 0 HP / 252+ Def Tyranitar: 184-220 (105.1 - 125.7%) -- guaranteed OHKO

開波對面風妖尾風,班出龍舞
我鬼劍近身戰打班但只係打得~75%,佢開弱保
新手想問點解秒唔到
係咪加左血
屌係喎計漏咗

成日唔記得啲寵嘅特性/種族值
係咁做on9野,岩岩先一個thunder轟咗落避雷針度
但係極限防都係高機率亂一, 係咪你隻鬼劍俾人減過攻黎
無,first round黎
對面風妖尾風>班龍舞>我鬼劍近身戰>夜巨人欺空
你隻劍完全冇修過物攻努力值,性格又唔係+a
人地修左物防再亂數所以頂得住
我都錯左, 用左舊個D計數機, 唔記得鬼劍俾人NURF左
對方極限血防既話最低係88%血
性格係+A/-C,加咗50物攻
計過應該確一到滿防班,不過唔記得咗計埋佢加血
咦等等先
巴打你隻鬼劍物攻個體值唔會係0或者個位數哇
加滿血你呢個調法都係1hko到老班喎
打老班打到184 dam咁隻鬼劍物攻實數值係160
巴打你睇下係咪用錯其他鬼劍去打
低機率亂一, 要確一物攻要加到196
50+ Atk Aegislash-Blade Close Combat vs. 252 HP / 252 Def Tyranitar: 204-244 (98.5 - 117.8%) -- 93.8% chance to OHKO
Possible damage amounts: (204, 208, 212, 212, 216, 216, 220, 224, 224, 228, 228, 232, 236, 236, 240, 244)

應該唔得
同埋想問入齊哂所有IV EV 性格 狀態之類
點解仲會有possible damage果堆數,仲有咩影響到
就係亂數
pokemon好多random
新果隻棉花咩特性好
佢實用性值唔值得亂數一隻再用愛心球收佢好
(佢外表肯定值得)
考慮緊去唔去馬
嚇死爭d以為自己誤中1001
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞