有冇人屋企家用文書機都用 Linux ?

77 回覆
12 Like 3 Dislike
anti virus呢?firewall呢?
我覺得既然用得 libreoffice 就以 odf 為標準
係 msoffice 開 odf 變型
我Windows Linux雙修 。其實我覺得Windows 10 同Ubunu 19.04兩個用左都一段時間冇乜嘢問題 ,冇話邊個取代邊個。只係某啲低質嘅Linux用家用低能嘅方法去推銷Linux先至令到Linux俾人差嘅印象 。係Linux圈子嘅人都應該鄙視呢種低質嘅人,
Mr z
唔知啊,嗰啲見親人哋部電腦有問題都叫人用Linux嗰啲囉
啱啱發現有個叫lubuntu 好過zorin,但唔想再搞
講完人地不是但乜都唔做永遠最簡單
選擇性失明就出現「見親」
lubuntu 適合再老爺 d 既機
打機都冇問題

利申 arch btw
文書用ubuntu 打機用ps4
好順 好舒服嘅體驗
用咗半年起碼冇hang機 藍moon
只不過係裝部分軟件要打指令 麻煩少少
咁大部份人都用MS office
你點share文件比人呢
岩岩先出左部pixel go, 唔太可能會cut

slate無keyboard真係垃撚圾, 反而samsung部galaxy chromebook同asus有d驚喜
懷疑部機成日被hack
最終用bsd好少少
自己用唔需要理人用乜
要比人用 pdf
要合作用 google docs
用緊Raspberry Pi 4
rpi4 真係夠用有突
mint
最多咪買個365 lo 而家Manjaro 都pre install左個web 版既m$ office
你用咩browser 同埋你部機咩spec
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞