突發 雲海放大左條墮樓片, 清清楚楚影住有人被掉落樓!

1969 回覆
2559 Like 26 Dislike
Push
呢條片+背囊+地點設定
其實只係想繼續嚇9同擺明要殺哂D香港人,
定係開始擺D狗上桌?
邊個會揀個咁拎細既氣窗跳落去呀
黑警出左聲明拿?無追
疑點極大,但單憑段片我真係睇唔到係咩人做
我覺得無任何資料indicate 到兇手身份
On9
根本你上網post過嘢
Wtsapp send過嘢
出過嚟遊行
政府已經知道晒
最後清算一定係全部人入集中營
根本無得推
有關嘅post都沉得好快
先唔講係咪黑警殺人,
佢夠膽掉一個已經失去知覺既人落樓,有好大機會係想借依段時間好多人「被自殺跳樓/墮樓」黎加以掩飾去犯案。

而且,如果行兇者唔係弱智的話,佢一定唔會將一個活生生既證物就咁推落公眾地方等俾人去check,所以排除依個可能性的話,死者先前一定唔會係俾咩藥物局暈或者用利器刺死等既可能性,唔排除已經被硬物擊暈,然後就掉佢落樓扮係跌落去重擊造成,或者承上段係借題發揮既可能性
黑警話無可疑

最可疑的兇手仲唔係黑警?

利申:理性分析
我都係咁諗
一係聽到奇怪聲
一係見到生保人
其實我應樓上都廢事
應該係事發前扔⋯from Facebook

相關報導:
高翔苑高康閣紀律部隊員工宿舍,早上8時42分,一名30多歲男子由高處墮下,倒卧高康閣對開地面。救護員接報到場,證實男事主當場不治。
警方封鎖現場,正調查死者為何到上址,其身份以及墮樓原因有待調查,暫未有檢獲遺書。初步調查他從上址單位氣窗爬出,相信並非意外墮樓。

事主住九龍灣區,並非高翔苑住客,亦非紀律部隊人員,死者父親及親友到場認屍。

有目擊者稱,死者墮樓前數分鐘,其背包先被拋下,大廈保安見狀即在場拉起膠帶圍封,未幾死者便從高處墮下。屍體旁遺下一個深色背囊,警員在事主身上找到一張地盤工作證,背囊內亦有裝修工具。在背包檢獲一張出世紙、一本紅色護照、電話及眼鏡。

[事件簿 - 2020.01.13 油塘 高翔苑]
Push
大家唔應該唸影片以外既野,例如點樣吊佢上去
應該focus番片中既疑點,因為根本唔會有結論

而最大既疑點係
1.死者冇意識跌落黎
2.跌落黎果陣冇背囊
3.死者出現係現場既原因

1.1 氣窗高度死者冇可能冇意識下爬上去或失足

1.2 個身吊住唔即刻跌落黎係因為個平台仔?隻腳郁一郁,疑似有人推隻腳,最後先跌落黎。(證據確鑿一定係冇意識)所以排除自殺 係他殺!

2. 有人話背囊預先扔落黎 再有保安圍住。呢個都要搞清楚,因為圖中死者隻腳係背囊上面。
背囊入面係做野工具?

3. 死者身份。去做野?(842呢個時間做野是否正常?)探朋友?逗留時間?附近cctv又影唔影到進入時間?

歡迎補充
佢個頭一開始有左右郁
屌你老母
啲相關po開始沉底
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞